Pubers op de pool
Hoe geïsoleerd Gjoa Haven ook ligt, internet is er wel. Social media, waaronder Facebook, is voor de huidige generatie pubers dé connectie met de rest van de wereld.

Zij balanceren tussen de traditionele levensstijl van de Inuit en die van de buitenwereld. Jongeren willen geen kleding van rendierenhuid en zeehondenleer meer, maar skinny jeans, mooie laarzen, make-up en gekleurd haar. Ze bestellen hun spullen via internet of in een van de twee supermarkten die het dorp rijk is. In september loopt Gjua Haven – en vooral de jeugd – uit als een bevoorradingsschip uit Quebec het dorp aandoet met de jaarlijkse voorraad voor de hele gemeenschap. De plaatselijke supermarkten worden gevuld met (blik)voeding, groente, sneeuwscooters, kleding, olie en gadgets.
Sacha over deze foto:
"Deze twee meisjes kwam ik tegen en wist meteen dat ik ze wilde fotograferen. Met roodgeverfd haar, een stevige eyeliner, skinny jeans en imitatie-Uggs poseerden ze als volleerde modellen, terwijl ze ook nog eens mooi pasten bij het blauwe huis op de achtergrond. Ze zeiden dat ze het niet koud hadden, maar toch trilden ze allebei als rietjes."
Camera instellingen:
Sluitertijd: 1/80
Diafragma: F8
ISO: ISO 400
Brandpunt afstand: 38mm
Genomen met: NIKON D810
Lens: 24.0-70.0 mm f/2.8