Wat zit er in de tas?

Als je een reis naar de Noordpool maakt, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Sacha geeft ons een kijkje in haar fototas en legt uit welke camera en lenzen ze voor deze trip heeft meegenomen. Daarin een Nikon D810, een prettige en snelle camera die zeer handzaam is gebleken tijdens de reis.

Wat neem je mee als fotograaf? Sacha vertelt:

"Twee Nikon D810 spiegelreflexcamera’s, een groothoeklens (17-35mm), een 24-70mm zoomlens en een telelens. Genoeg geheugenkaarten en extra accu’s. En mijn opvouwbare pop-upstudio bestaande uit 2 lichtstatieven, twee flitsers, een achterwandje en een reflectiescherm.

"Ik wilde de inhoud van mijn fototas uitstallen, maar de vloer van de hotelkamer was zo ranzig dat ik iets beters bedacht: gewoon buiten in de sneeuw, maar dan wel op een kariboevel."

Ik stond op een kistje, en maakte de foto met de camera die ik even van Lennart de regisseur leende. Anders had ik natuurlijk nooit mijn beide camera’s kunnen vastleggen!"

Sacha de Boer


Wie serieus fotografeert, draagt als snel flink wat materiaal met zich mee. Naast de camerabody’s zelf, heeft Sacha standaard een aantal objectieven bij zich, evenals een flitser, de broodnodige accu’s, geheugenkaartjes, zonnekappen, schoonmaak spullen en kabeltjes.

Wie vaker in het donker of in de kou op zoek is gegaan naar zijn apparatuur, ziet het belang in van een goed georganiseerde tas, zo ook Sacha.


De professionele fototas gebruikt door Sacha is onderverdeeld in een aantal vakken met genoeg ruimte voor al haar spullen. En het belangrijkste; ze zorgen ervoor dat al haar kostbare apparatuur stof- en vochtvrij beschermd blijft. Ben je zelf op zoek naar maximale flexibiliteit voor op reis? Kies dan voor een rugzak die het mogelijk maakt om goed te organiseren met veel ruimte en verschillende vakken voor een camerabody, twee objectieven, een flitser, een laptop en een aantal accessoires.

De meeste rugzakken zijn zo ontworpen dat je snel bij je camera kunt, wat op locatie handig is om net dat ene perfecte shot te maken. Daarnaast is het ook handig dat je een laptop bij de hand hebt zodat je onderweg ook nog eens je foto’s kunt bewerken en delen. Neem vooral de tijd om een tas te kiezen die precies goed zit, en waar al je spullen in passen. Dan heb je er het langst plezier van.

Creatieve avonturen vragen om duurzame apparatuur die bestand is tegen extreme omstandigheden. De Nikon Metron 15 rugzak van waterdicht canvas en polyester materiaal met afgedichte ritsen is een betrouwbare metgezel.

Deze Nikon producten nam Sacha de Boer mee