Zo zorg je ervoor dat je vermogen groeit

De meeste mensen kiezen ervoor om maandelijks geld aan de kant te zetten. Bij de ene gaat dit om honderd euro per maand, terwijl de ander al jaren achter elkaar meer dan 1000 euro opzij zet. Als dit tweede voor jou geldt en je al een mooi vermogen hebt opgebouwd dan is het zeer aan te raden om te kijken naar hoe jij je vermogen nog verder kunt laten toenemen. In dit artikel leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je jaarlijks een mooi rendement behaalt op je vermogen. 

 

Houd altijd voldoende geld op je spaarrekening

Geld beleggen is voor de meesten zeer interessant en kan op de lange termijn erg goed uitpakken. Echter, er blijft natuurlijk altijd een risico en privé moet dit je niet kunnen raken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de aandelen ook niet op het verkeerde moment verkoopt. Om dit te voorkomen is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een spaarrekening hebt waar standaard een bepaald vermogen op staat. Mocht je dan een wat grotere uitgave moeten doen, dan kun je hier het geld vandaan halen. 

 

Doe wat de banken ook doen

 

Banken staan erom bekend dat ze grote hoeveelheden geld investeren. Zo doen ze dit door financieringen te verstrekken, maar daarnaast ook door te handelen in aandelen. Mocht je zelf ook geld willen verdienen door te handelen in aandelen, dan kan het slim zijn om te kijken naar wat voor investeringen de bank doen. Een optie die je daarna hebt is het ABN AMRO zelf beleggen.

 

Hoeveel tijd heb je beschikbaar

 

Als je ervoor wilt zorgen dat je vermogen groeit dan is het verstandig om kritisch te zijn naar de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt. Indien je dagelijks veel tijd vrij hebt, dan kun je bijvoorbeeld voor daytraden kiezen. Bij daytraden  ben je elke dag bezig met het openen en sluiten van bepaalde aandelen. Indien je wat minder tijd vrij hebt, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een passieve vorm van beleggen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eenmalig een beleggingsportefeuille aan te maken om daar vervolgens maandelijks geld in te investeren. Een derde optie die redelijk wat tijd kan kosten, is het handelen in CFD’s. Hierbij doe je als het ware een voorspelling van wat de markt op de korte termijn gaat doen. CFD’s handelen kun je onder andere doen via Markets.com.

 

Zo zorg je ervoor dat je vermogen groeit