Aan welk goed doel geef jij?

Zowel nationaal als internationaal zijn er verschillende organisaties die zich dagelijks inzetten om de wereld een stukje beter te maken. Sommige organisaties zetten zich in voor vluchtelingen, kinderen of voor mensen met een ziekte en hun naasten. Iedere organisatie heeft zijn eigen doel, een goed doel. Toch wordt de lijst van goede doelen steeds langer en is het soms voor mensen lastig om het overzicht te behouden. Welke organisatie zet zich nu in voor welk goed doel en waarom doen ze dat? In dit blog lichten we graag een paar goede doelen voor je uit.

UNICEF

Een organisatie die zich inzet voor internationale kinderrechten, is UNICEF. Deze organisatie streeft ernaar om ieder kind op de wereld een gelijke kans te geven om gezond op te groeien, zich te kunnen ontwikkelen en een zo goed mogelijk leven te lijden. Helaas is dit in veel landen nog steeds onmogelijk. Vooral in derdewereldlanden is dit probleem nog steeds te groot. Met hun goede doel hoopt de organisatie miljoenen kinderen te voorzien van onderwijs, voeding en vaccinatie. Hoe vanzelfsprekend dat ook klinkt, in veel landen is dit helaas niet steeds niet haalbaar.

Wereld Natuur Fonds

Goede doelen zetten zich niet alleen in voor mensen, maar ook voor de natuur. Het Wereld Natuur Fonds is daar een mooi voorbeeld van. Deze organisatie zet zich wereldwijd in om de natuur en haar bewoners te beschermen. Het logo van dit goede doel is de panda en misschien wel een van de meest bekende logo’s ooit. Wereldwijd worden er dagelijkse grote hoeveelheden bossen gekapt en vele dieren dood gemaakt om hun vacht, slachttanden of andere bruikbare voorwerpen.

KWF

Het KWF is een Nederlandse stichting opgericht door prinses Wilhelmina en staat voor Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding. Sinds 1949 probeert deze organisatie de welvaartsziekte kanker draagzamer te maken voor de maatschappij. Door middel van onderzoek, voorlichting, ondersteuning en fondsenwerving hebben patiënten op de dag van vandaag al een veel hogere overlevingskans en zowel patiënten als naasten een betere kwaliteit van leven. De fondsenwerving verloopt tot de dag van vandaag ook steeds meer online, zoals door te doneren via qr code, en is daardoor nog succesvoller.

Alzheimer-Nederland

Een aandoening die vooral onder ouderen veelvuldig voorkomt is dementie. Bij mensen met dementie gaan er zenuwcellen of de verbindingen tussen zenuwcellen kapot. Hierdoor kunnen de hersenen niet meer optimaal functioneren en zullen minder goed hun werk gaan doen. Vergeetachtigheid is het meest bekende symptoom maar ook gedragsverandering is iets wat we vaak zien. Net zoals bij alle doelen wordt ook dit goede doel geholpen bij bijvoorbeeld online doneren.

Aan welk goed doel geef jij?