De wonderen van oregano en waarom je het zou moeten kopen

Kruiden en specerijen zijn niet alleen smaakmakers voor onze gerechten, maar ook belangrijk voor onze gezondheid. Een van deze kruiden is oregano. Oregano is een veelgebruikt kruid in de mediterrane keuken en heeft een sterke en pittige smaak. Maar wist je dat oregano ook veel voordelen heeft voor onze gezondheid? In dit blog ga ik dieper in op de wonderen van oregano en waarom je het zou moeten kopen.

De geschiedenis van oregano

Oregano, ook bekend als wilde marjolein, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de mediterrane keuken en de traditionele geneeskunde. De oude Grieken en Romeinen gebruikten oregano al als geneeskrachtig kruid vanwege de antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

Voordelen voor de gezondheid

Oregano bevat veel antioxidanten, waaronder fenolen en flavonoïden. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam, die kunnen leiden tot celbeschadiging en ziekten. Bovendien heeft oregano antimicrobiële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van infecties. Oregano wordt daarom vaak gebruikt bij verkoudheid, griep en andere ademhalingsproblemen. Daarnaast kan oregano ook helpen bij spijsverteringsproblemen zoals buikpijn, winderigheid en diarree.

Hoe koop je oregano

Oregano is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder gedroogde oregano, oregano-olie en oregano-supplementen. Gedroogde oregano is het meest gangbaar en wordt vaak verkocht in supermarkten en kruidenwinkels. Het is belangrijk om gedroogde oregano kopen bij Van Beekum Specerijen van goede kwaliteit, omdat de smaak en voedingswaarde van oregano kunnen variëren. Kies daarom voor biologische oregano en controleer de vervaldatum voordat je het koopt.

Hoe gebruik je oregano?

Oregano kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het wordt vaak toegevoegd aan sauzen, pizza's, pasta's en salades. Oregano kan ook worden gebruikt in combinatie met andere kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn. Naast het gebruik in de keuken kan oregano ook worden gebruikt als supplement in de vorm van capsules of tabletten.

Oregano is niet alleen een smaakvol kruid, maar heeft ook vele voordelen voor onze gezondheid. Het kan helpen bij het bestrijden van infecties, spijsverteringsproblemen en heeft antioxiderende eigenschappen. Bij het kopen van oregano is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en de vervaldatum. Oregano kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken en als supplement. 

De wonderen van oregano en waarom je het zou moeten kopen