Duurzame kinderkleding kopen?

Misschien ben je wel moeder of vader van een kindje en vind je het superleuk om kleren aan te schaffen, niet alleen voor jouzelf, maar tevens voor je kinderen. Indien de kleding afgedragen is en niet meer mooi kun je het later weer te koop aanbieden op Marktplaats. Sommigen zien dit als een ware sport. Zo verdien je het geld van de aankoop weer deels terug en kun je weer nieuwe items voor jouw kind, of, voor jezelf kopen. Sommige mensen hebben zelfs emotionele herinneringen aan bepaalde kledingstukken van hunzelf of kinderen waardodor ze het, ook al wordt het niet meer gedragen toch willen bewaren. Ze lijsten het bijvoorbeeld in. Het is zeker ook altijd leuk om kleding een tweede leven te geven, door het cadeau te doen aan neefjes of nichtjes. Maar sommigen houden niet zo van tweedehands kleding en kopen het toch liever nieuw.

Mooie kinderkleding online

Online kun je heel veel mooie duurzame kinderkleding scoren. Duurzaam houdt in dat het van goede kwaliteit is en dat het lang meegaat. En dat tijdens de productie van de broekjes, shirtjes of truien er zo mín mogelijk belasting van het milieu heeft plaats gevonden. Leuk om te weten toch? Wanneer je zo'n duurzaam kledingstuk aan je kind geeft, kun je er tevens zeker van zijn dat de arbeiders goede omstandigheden hadden. Ook het materiaal is niet synthetisch. Je kunt bij duurzame materialen bijvoorbeeld denken aan biologisch katoen of gerecycled polyester. Voor duurzame kleding betaal je vaak wel wat meer dan je gewend bent. Heb je een kleine beurs? Dan is het wel fijn als je dit soort kleding van een familielid of kennis kunt overnemen.

Kijk naar het keurmerk!

Je kunt veel duurzame kinderkleding online vinden met een herkenbaar keurmerk. Wil je weten of het een duurzaam kledingstuk bevat dan kun je dus altijd letten op deze keurmerken. Een voorbeeld hiervan is het GOTS keurmerk: er heeft een bewuste productie plaats gevonden met aandacht voor milieu en mens, het betreft biologisch katoen (lekker zacht!) uit Portugal. Voor jouw kindje dus heel fijn en comfortabel om te dragen. Duurzame kinderkleding online is bijvoorbeeld te vinden bij dailymonkeys.nl. Een greep uit het assortiment: fleurige sweaters, bodywarmers en kleding met printjes. Zo is bijvoorbeeld de joggingbroek voor jongens met uiltjesmotief echt heel leuk die superfijn draagt, of het stijlvolle long-sleeved t-shirt voor meiden met stipjespatroon, uiteraard ook van biologisch katoen. De populaire hoodies mogen natuurlijk niet ontbreken (truien met capuchon), daarmee steelt jouw kind zéker de show op school! Neem vooral zelf eens een kijkje online zoals bij dailymonkeys.nl en scoor jouw favoriete duurzame kinderkleding.

 

 

Duurzame kinderkleding kopen?