Een vernieuwende verwarming voor Nederland

In 1949 waren we een heel gelukkig landje. Toen ontdekten we namelijk dat zich onder Nederland een van de grootste gasvelden van heel de wereld bevond. Hoera! Maar liefst 2800 miljard kuub gas bevond zich in een gasveld onder Slochteren. We besloten dan ook om voortaan al onze huizen te gaan verwarmen met gas. Destijds was dat een erg schone en duurzame optie, omdat de meeste huizen tot dan toe met kolen werden verwarmd. Vooral op koude winterdagen kon dit het land hullen in een grauwe en ongezonde smog. Ook verkochten we ons gas aan onze buurlanden, waarmee we tientallen miljarden per jaar (!) verdienden. Een groot deel van onze huidige welvaart is dan ook voortgevloeid uit die enorme gasbel in Groningen.

Afscheid van het gas

Ruim zeventig jaar later zijn de kaarten anders geschud. We zitten midden in een energietransitie en we willen af van het gas. Gas is niet duurzaam en het zorgt voor een hoop ellende in Groningen. Bovendien is meer dan 2000 van de 2800 miljard kuub gas inmiddels omhoog gepompt. Het is dus sowieso bijna op. Om alle huizen in Nederland op een andere manier te verwarmen, is echter een enorme klus. Vandaar dat de meesten van ons nog steeds stoken met gas. Op de maandelijkse energierekening is echter wel al te zien dat de tijden veranderen. Gas wordt steeds duurder, nu we de gaskraan in Groningen dicht draaien. Gelukkig zijn er ook andere manieren om gemakkelijk en goedkoop uw huis te veranderen. Een methode wil ik graag hier met u bespreken. Infrarood panelen!

Vooral populair als Energiezuinige bijverwarming

Vooralsnog zijn infrarood panelen vooral populair als Energiezuinige bijverwarming. In een hobbykamer of de badkamer is het zonde om de hele dag de verwarming aan te laten staan. Tegelijkertijd wilt u het snel warm hebben als u uw tanden poetst of aan een nieuw hobbyproject begint. Hier zijn infrarood panelen uitermate geschikt voor. Zeer snel verwarmen ze de ruimte waarin ze zich bevinden. Ze hangen aan het plafond of bevinden zich tegen de muur. Vanuit hier verwarmen de objecten in het vertrek door middel van infrarood stralen. Dit is zeer efficient. Infrarood verwarming is zelfs de energiezuinigste verwarming die er momenteel beschikbaar is, wat betreft het elektriciteitsverbruik. Of het nu gaat om Energiezuinige bijverwarming of de totale verwarming van uw huis: infrarood panelen zijn een ideale manier om er ook na de gouden gasjaren van ons land warmpjes bij te zitten!

Een vernieuwende verwarming voor Nederland