Het verschil tussen een jaloezie en een duo rolgordijn

Een groot vrijstaand huis, met rondom overal tuin en uitzicht op een groot bos of misschien wel het strand. Dit is voor veel mensen een droom. Zo mooi en vrijstaand wonen in de natuur is echter niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste is dit natuurlijk erg duur en ten tweede is Nederland nou eenmaal erg dik bevolkt en wonen veel mensen op een plek. Ook zijn voorzieningen zoals werk, winkels en sport vaak niet om de hoek op deze plekken, waardoor dit niet iedereens voorkeur heeft. In de werkelijkheid wonen veel mensen dus erg dicht op elkaar en kun je soms vanuit je eigen huis al bij de buren naar binnen kijken. Zeker als het buiten donker is en de lichten zijn binnen aan kan het net lijken alsof je in een etalage zit. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om raamdecoratie voor hun raam te hangen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je meer privacy hebt, dit staat vaak ook erg sfeervol. Er zijn veel verschillende decoraties die je voor je raam kunt hangen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, luiken, jaloezieën of duo rolgordijnen, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een jaloezie en een duo rolgordijn? Hieronder kun je daar alles over lezen zodat je zeker weet dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie voor het maken van een goede keuze.

Jaloezie

Een jaloezie is een soort zonwering dat je voor je raam kunt hangen wat bestaat uit horizontale latjes. Via een bepaald systeem kun je deze latjes zo draaien zodat ze meer of minder licht binnen laten. Hierdoor kun je makkelijk zelf bepalen hoe donker je het in je kamer wilt hebben en in hoeverre mensen naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën van dik hout zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze een luxe uitstraling geven aan een huis. Een nadeel van deze raamdecoratie is dat ze erg kunnen oplopen in de kosten.

Duo rolgordijn

Een duo rolgordijn wordt ook wel een roljaloezie genoemd en lijkt eigenlijk heel erg op een normaal duo rolgordijn, het werkt namelijk volgens hetzelfde principe. Het verschil hiertussen is dat een duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende stoffen, een effen stof en een transparante stof die elkaar afwisselen. Hierdoor geeft het hetzelfde effect als een roljaloezie. De voordelen hiervan zijn dat het een goedkope optie is en dat ze makkelijk te installeren zijn. Een nadeel kan zijn dat niet alle duo rolgordijnen genoeg verduistering kunnen geven.

Het verschil tussen een jaloezie en een duo rolgordijn