Hoe goed eet jij?

Wil jij gezonder eten en beter voor je lichaam kunnen zorgen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Zie je tussen alle diëten en vitamine c supplement(en) en nmn capsules het gezonde bos niet meer? Wees gerust; er zijn namelijk honderden manieren om gezond te worden, én dus ook allerlei manieren voor jou. Het is dus helemaal oké als je nu nog niet weet wat voor jou werkt en wat niet; het is een ontdekkingsreis, eentje die je niet langer alleen hoeft te beginnen. Laten we samen kijken naar hoe jij jouw gezonde levensreis kan starten! Let’s go!

Herkenbaar 

Jouw lichaam, jouw regels, jouw gezondheid. Niemand kent jouw lichaam zoals jij het kent, en het is dus belangrijk om, het liefst nog voordat je met vitamine c supplement in hand en nmn capsules aan een dieet begint, je lichaam eens goed te leren kennen. Op welke voeding reageert het goed, en waarop niet? Waar krijg je energie en dopamine van, en waarvan vooral buikkrampen? Om een goed, verantwoordelijk en vooral ook mentaal gezond dieet samen te stellen, moet je eerst iets weten over dieetcultuur. De grootste mythe van dieetcultuur is namelijk dat een dieet over inleveren zou moeten gaan; over al je favoriete snacks en dranken de deur uit; over alleen nog maar groenten en fruit en eten waar je niet blij van wordt. Dat is onzin! Écht gezond eten is net zo goed voor je geest als voor je lichaam, en dit bereik je enkel door goed naar je eigen hongergevoel te luisteren en gewoon te eten wanneer je honger hebt, en goed naar je lichaam te luisteren en het op alle gebieden te leren kennen. 

Maaltijd-makkelijk

Zelfs wanneer je je lichaam goed kent en precies weet van wat voor eten je blij wordt én wat goed voor je is, kan het nog steeds ontzettend lastig zijn om een nieuw eetpatroon daadwerkelijk te realiseren. Dagelijks een uur in de keuken staan is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er dingen als meal prep; hierbij bereid je op een middag (bijvoorbeeld een zondagmiddag, net voor de nieuwe week) het eten van de hele week óf van een paar dagen voor. Denk aan voorgekookte rijst, sauzen en soep, die je kan koelen en invriezen voor later gebruik. Zo hoef je bijna nooit meer terug te vallen op het bestellen van eten waar je eigenlijk niet meer blij van wordt. 

Van vitamine c supplement tot nmn capsules, van meal prep tot snacken, herontdek jouw relatie met eten en laat het iets fijns zijn! Iets goeds!

Hoe goed eet jij?