Hoe verkoop je DIY projecten op een professionele manier?

Ben je een crafter die je handgemaakte creaties wil verkopen? Dan is deze gids iets voor jou! In deze gids bespreken we alles, van het vinden van de juiste klanten tot het prijzen van uw producten. We geven ook tips over hoe u uw bedrijf kunt promoten en u kunt onderscheiden van de concurrentie. Door deze tips te volgen, ben je goed op weg naar succes als ambachtsman die handgemaakte creaties verkoopt.

De juiste klanten vinden

Als je je eigen handwerk hebt gemaakt en verkocht, vraag je je misschien af ​​hoe je je doe-het-zelfprojecten kunt verkopen. Het belangrijkste is het vinden van de juiste klanten. U moet mensen vinden die geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt en die bereid zijn een eerlijke prijs voor uw werk te betalen. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de juiste klanten voor uw doe-het-zelfprojecten: Kijk eerst naar uw bestaande klantenbestand. Zijn er knutselliefhebbers of hobbyisten onder hen? Als dat zo is, zijn ze misschien geïnteresseerd in het kopen van een deel van uw werk.

Prijsbepaling van uw producten

Er is geen vaste formule voor het prijzen van uw producten, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Denk eerst na over uw materiaal- en arbeidskosten. U wilt ook rekening houden met uw tijd en overheadkosten. Vergeet niet rekening te houden met eventuele belastingen of toeslagen die u mogelijk ook moet betalen. Zodra u al die informatie heeft, kunt u beginnen met het bedenken van een prijs voor uw product. Over het algemeen is het het beste om voorzichtig te zijn en iets meer te vragen dan u denkt dat uw product waard is. Bij de prijsbepaling hoort ook dat u stilstaat bij hoe u het verzendt, hoeveel de verpakking waard is bijvoorbeeld. Hier kunt u mee spelen, kartonnen doosjes kunnen de indruk wekken dat het veel meer gaat over een professioneel product. Wanneer u producten in grotere hoeveelheden gaat verkopen is dozen kopen overigens sowieso heel handig!

Promoot uw bedrijf

Wanneer u klaar bent om uw bedrijf te promoten, zijn er een paar belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden. Identificeer eerst en vooral uw doelgroep. Aan wie wil je je producten of diensten verkopen? Als u dit weet, kunt u de rest van uw marketingstrategie vormgeven.
Als je eenmaal weet op wie je je richt, is het tijd om na te denken over hoe je ze het beste kunt bereiken. Besteden ze tijd aan sociale media? Zijn ze meer geneigd dan anderen om online beoordelingen te lezen voordat ze een aankoop doen?

Opvallen ten opzichte van de concurrentie

Wanneer u klaar bent om uw doe-het-zelfprojecten te verkopen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich onderscheidt van de concurrentie. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw producten worden opgemerkt en gekocht door potentiële klanten. Maak eerst geweldige foto's van uw projecten. Maak ze helder en levendig en zorg ervoor dat u alle details van uw werk laat zien. Klanten willen zien wat ze kopen, dus duidelijke en nauwkeurige foto's zijn cruciaal. Ten tweede, schrijf overtuigende productbeschrijvingen.

Hoe verkoop je DIY projecten op een professionele manier?