Kies voor Bamboosa sokken 

Heb jij last van nare geurtjes aan je voeten? Of heb je last van zweetvoeten? Blaren? Schimmelinfecties? Dan wordt het tijd om bamboe sokken te gaan aanschaffen! Bamboe sokken zijn namelijk op veel verschillende gebieden voordelig en handig. Bamboosa biedt daarom de beste sokken voor jouw voeten gemaakt van bamboe. Lees dus gauw verder als je meer wilt weten over Bamboosa sokken tegen zweetvoeten en de positieve effecten hiervan! 

Wat zijn bamboe sokken? 

Voordat je bamboe sokken gaat aanschaffen, wil je natuurlijk weten wat het precies zijn. Nou, bamboe sokken zijn erg letterlijk sokken gemaakt van bamboe. De stengel van de bamboe wordt gekapt en hier wordt vervolgens een vezel van gemaakt. Deze vezel wordt vervolgens gebruikt om de sokken mee te weven. De sokken van Bamboosa bestaan daardoor voor ongeveer 80% uit bamboe! Deze techniek is erg milieuvriendelijk, omdat bamboe een plant is die heel erg snel kan groeien. Je kunt de plant dus meerdere keren gebruiken! Wist je dat bamboe zelfs vaak al binnen een etmaal terug kan groeien naar haar oude lengte? Dit is dus een groot verschil met

katoen, want de katoenplant kun je vaak maar één keer gebruiken en daarna is de plant vrijwel nutteloos. De bamboe sokken zijn dus een veel milieu vriendelijker alternatief op katoen sokken en dragen ook nog eens veel voordelen met zich mee! 

De voordelen van bamboe sokken 

Bamboe sokken zijn niet alleen leuk voor het milieu, maar ook voor jou! Bamboe sokken zijn op de eerste plaats namelijk niet te missen wanneer je last hebt van zweetvoeten. De bamboevezels absorberen het vocht erg goed. Bovendien werken de bamboe sokken antibacterieel. Bacteriën zijn namelijk helemaal geen fan van de bamboe vezels. De kans is ook veel kleiner dat je schimmelinfecties, zoals zwemmerseczeem, krijgt bij je voeten, doordat de sokken vocht absorberen en bacteriën afstoten. Dit zorgt er als gevolg voor dat je voeten helemaal niet meer vies ruiken, omdat deze geurtjes vaak geproduceerd worden door schimmels. De sokken zijn daarnaast erg goed voor de huid en beter dan sokken van katoen. De reden hiervoor is dat de bamboe op een natuurlijke wijze geoogst wordt. Bij andere kledingstukken worden er vaak veel chemicaliën toegevoegd, wat natuurlijk niet zo fijn is voor de huid. Daarnaast zijn de sokken in alle soorten en maten te verkrijgen en daardoor zijn ze toegankelijk voor iedereen! Wacht dus niet langer en ga voor Bamboosa, want hiermee help je het milieu én jezelf en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Kies voor Bamboosa sokken