Monstera verzorging gaat makkelijk met tips van de kweker

De meest hippe plant van het moment is de Monstera. Deze plant wordt ook wel "Gatenplant" genoemd. Wanneer je goed naar het blad kijkt, dan weet je direct waarom dat zo is. Monstera verzorging is niet moeilijk, maar wel heel belangrijk om het goed te doen. Hoe beter je zorgt voor je Monstera, hoe langer je er plezier van hebt. Een Monstera kan heel oud worden en flink groot worden, maar alleen als er goed voor wordt gezorgd. En dat kan die plant nu eenmaal niet zelf, dat moet jij doen! Je kunt dus wel wat tips gebruiken voor Monstera verzorging.

Monstera verzorging begint bij water

Monstera verzorging start altijd met het tijdig geven van water. Want daar is de Monstera best op gesteld. Wat heel handig is aan een Monstera dat je deze plant maar één keer per week water hoeft te geven. Zet dat dus gewoon in je agenda, dan komt dat altijd goed. Wil je liever twee keer per week water geven, om wat voor reden dan ook? Check dan vooral eerst even of de potgrond niet nat aanvoelt voor je er een nieuwe plens water op kiepert. Gaan de bladen een beetje hangen? Dan mag er nog wel wat water bij. Worden de bladen geel? Giet dan het overtollige vocht uit de pot.

Waar gedijt de Monstera het best?

De Monstera is een plant die gek is op licht, maar niet zo gek is op directe zon. Zet de plant dus nooit in de directe zon en ook zeker niet in een donker hoekje. Daarbij is het heel fijn om te weten dat de Monstera gek is op ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Heb je een fijne, lichte badkamer? Zet daar dan eens een mooie Monstera in. Je zult zien dat deze plant het hier prima naar zijn zin zal hebben!

Kies een mooie pot

Het is natuurlijk al een mooie plant, maar in een mooie pot komt deze alleen nog maar beter tot zijn recht. Kies een stoere pot voor bij deze stoere plant. Je kunt echt alle kanten op met de Monstera. Dat gaat verder dan alleen maar Monstera verzorging. Wil je meer weten over de Monstera, over andere planten of wil je stylingtips? Dan raad ik je aan om eens op de site van By Decorum te kijken. Je vindt op deze overzichtelijke site alle informatie die je maar nodig kunt hebben over plantverzorging. En deze tips zijn goud waard: ze komen direct van de kweker!

Monstera verzorging gaat makkelijk met tips van de kweker