Padel, is dat een nieuwe sport?

Als je bekend bent met tennis en wellicht ook aan deze sport doet, dan is het je wel eens opgevallen dat je vrijwel overal in Nederland ook aan padel kan doen. Padel is een nieuwe vorm van tennis en dit kun je het best beschouwen als combinatie van tennis en squash. Veel mensen weten niet wat deze nieuwe vorm van tennis precies is, maar dat is ook zeker niet vreemd. Deze vorm van tennis is namelijk over komen waaien uit de Verenigde Staten en is momenteel zeer populair in Nederland. Wil je meer weten over padel? Lees dan vooral even verder!

 

Wat is padel?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is padel een combinatie van tennis en squash. Het verschil met tennis en squash is dat je dit spel moet spelen met minimaal twee en maximaal vier spelers. Er kunnen dus niet meer of minder spelers meedoen om dit spel te kunnen spelen. Je kunt je wel voorstellen dat het dus soms erg lastig kan zijn om voldoende spelers te vinden. Wat ook een groot verschil is met tennis, is dat je padel speelt in een afgesloten kooi. Hierdoor is het mogelijk dat je de muren van de baan kan gebruiken voor het spel. Wil je meer weten over het verschil tussen padel en tennis? Doe dan eens goed onderzoek via het internet.

 

Waar kun je aan padel doen?

Ondanks dat padel een nieuwe sport is, kun je overal in Nederland terecht voor padel. Het maakt dus zeker niet uit of je uit Groningen of Limburg komt, er is overal wel een vereniging te vinden waar je aan padel kan doen. Houd er wel rekening mee dat sommige banen alleen gebruikt worden voor uitjes of voor activiteiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan padel Den Bosch. Als je dit als vaste sport wilt gaan doen, is het verstandig om te kijken naar verenigingen. Je kunt dan tegen een kleine maandelijkse vergoeding regelmatig gebruik maken van de banen van padel Den Bosch. 

Wat heb je nodig om padel te kunnen doen?

Om aan padel te kunnen doen, heb je zeker niet veel spullen nodig. Enkele van de weinige spullen die je nodig hebt, zijn natuurlijk een tennisracket en tennisballen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je ook andere spullen nodig hebt, vooral als er bepaalde spelregels gelden. Je kunt dan het beste navragen welke spullen je nodig hebt en waar je deze kan aanschaffen.

 

Padel, is dat een nieuwe sport?