Zo vind je de juiste condoom!

Seks is voor velen onder ons een uitlaatklep. Na een zware week kan een vrijpartij voor een veel betere stemming zorgen. Terwijl de ene persoon met maar één persoon naar bed gaat, gaat de ander regelmatig met een ander naar bed. Naast dat dit erg spannend kan zijn, kan het ook erg riskant zijn. Zo kan er ongewenst een zwangerschap optreden maar daarnaast kunnen er ook geslachtsziekten worden opgelopen. Beiden kun je het best voorkomen en een manier om dat te doen is door te zorgen voor anticonceptie. De condoom is hierbij een van de meest populaire opties. Om ervoor te zorgen dat jij een condoom vindt die echt bij je past, hebben wij dit artikel samengesteld.

 

Een condoom met een speciale glijmiddel

Glijmiddel op een condoom draagt bij aan een prettigere vrijpartij. Naast dat je kunt kiezen voor een condoom met een standaard glijmiddel erop, kun je ook kiezen voor een variant waarbij de vrouw extra gestimuleerd wordt. Deze variant kun je in de meeste drogisterijen kopen en is daarnaast ook verkrijgbaar via het internet. Overleg overigens wel goed van te voren met je bedpartner. Sommige mannen en vrouwen zijn namelijk gevoelig voor de glijmiddel die erop zit. 

Een condoom in de juiste maat

Een condoom zit helaas bij lange na niet bij iedereen fijn. Zo zit een condoom bij de ene persoon te los en bij de ander te strak. Als je erachter bent gekomen dat de standaard formaat niet fijn zit, dan kun je ook kiezen voor een condoom op maat. Om ervoor te zorgen dat je de juiste condooms bestelt, is het eerst belangrijk dat je de condoom maat bepaalt. Voor het bepalen van de condoommaat is het vooral belangrijk dat je de omtrek van je penis weet. Gebruik hiervoor een meetlint en ga vervolgens op zoek naar een my size condoom die perfect om je penis zit.

 

Een extra dunne of dikke condoom

 

Naast dat de condoom de juiste omtrek dient te hebben, is er ook een variatie qua de dikte van het materiaal mogelijk. Als je het liefst zoveel mogelijk een huid-op-huid ervaring hebt, dan is het aan te raden om te kijken voor een extra dunne condoom. Mocht je van plan zijn om anale seks te hebben, dan is het verstandig om een extra dikke condoom te kopen. Daarmee verklein je de kans behoorlijk dat de condoom tijdens deze daad scheurt. Scheurt de condoom toch? Zorg dan voor een alternatieve oplossing. 

 

Zo vind je de juiste condoom!