Alles over de badkamertrends van dit moment

Net als voor iedere andere ruimte in huis zijn er ook voor de badkamer allerlei trends. Soms sluiten ze aan bij andere interieurtrends, zoals de industriële look of de meer minimalistische look, en soms zijn ze specifiek voor de badkamer, zoals de extra luxe badkamer. Als je er aan denkt om een nieuwe badkamer te kopen, dan ben je op zoek naar badkamer inspiratie. Hier lees je alles over verschillende trends binnen het badkamerinterieur.

De industriële badkamer

Een van de grootste trends voor badkamers op dit moment is de industriële trend. Deze stoere en rauwe look staat bekend om de robuuste materialen die voor de stijl gebruikt worden, zoals beton en staal, maar ook hout. Over het algemeen zijn industriële meubels heel strak van vorm en worden ze gemaakt van stevige materialen. In de badkamer wordt ook vaak natuursteen gebruikt voor een wat zachtere uitkomst. Vaak worden er ook zwarte of donkergrijze accenten gebruikt voor je badkamer om het geheel er nog stoerder uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte wasbak en zwarte kranen, of geef de deuren een brede zwarte rand als afwerking. Als je decoraties zoekt bij deze stijl, dan zit je altijd goed met kleuren als oud-koper, brons en rosé.

De natuurlijke badkamer

Als een robuuste industriële look niks voor jou is, dan trekt een natuurlijke badkamer je misschien meer aan. Deze badkamerstijl heeft als belangrijkste doel om je rust te bezorgen. De kleuren die je hier veel tegenkomt zijn lichte houttinten, marmer, zandkleur en soms wat groen. Alles in de natuurlijke badkamer vormt een rustiek geheel. Bij een badkamer in deze stijl kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten badkamermeubel, dat je afwerkt met andere zachte kleuren. In een echte natuurlijke badkamer horen ook echte planten thuis, dus hou daar zeker ruimte voor over. Andere decoraties zijn bijvoorbeeld geurstokjes zodat er altijd een aangename geur hangt in je badkamer.

De moderne badkamer

Als je je moderne levensstijl wil weerspiegelen in je badkamer, dan is een moderne badkamer zeker iets voor jou. Deze stijl heeft vooral strakke vormen en elegante lijnen die je badkamer er strak en fris doen uitzien. Deze badkamers zijn voorzien van de modernste technieken, zoals een moderne regendouche, die je dan mooi kunt afwerken met strakke tegels in een donkere kleur. Veel decoraties heb je bij deze stijl niet nodig, want uiteindelijk heeft de moderne badkamer een minimalistische uitstraling. De moderne badkamer heeft veel overeenkomsten met de Scandinavische badkamer, alleen worden daar voornamelijk lichte kleuren en natuurlijke materialen gebruikt.

Alles over de badkamertrends van dit moment