Wat is een Customer Data Platform (CDP)?

Een klantgegevensplatform (customer data platform) is een nieuwe soort technologie die is ontwikkeld om marketeers te helpen bij het beheren van hun klantgegevens. Het is een datagestuurde benadering van marketing die is ontworpen om marketeers te helpen hun marketing effectiever te maken.

Wat is een Customer Data Platform (CDP)?

Een klantgegevensplatform is een nieuw soort technologie die is ontwikkeld om marketeers te helpen bij het beheren van hun klantgegevens. Het is een datagestuurde benadering van marketing die is ontworpen om marketeers te helpen hun marketing effectiever te maken.

Online marketing

Online marketing is het targeten van potentiële klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in een product of dienst. Dit kan via sociale media, e-mail of online advertenties. Online marketing is het targeten van potentiële klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in een product of dienst. Dit kan via sociale media, e-mail of online advertenties.

Marktonderzoek

Marktonderzoek is het proces van het onderzoeken van de marketingstrategieën of -strategieën van een bedrijf. Marktonderzoek kan zowel intern als extern worden uitgevoerd.

Technieken

Er zijn twee hoofdtypen marktonderzoekstechnieken. Dit zijn kwantitatief onderzoek en kwalitatief onderzoek. Kwantitatief onderzoek wordt gebruikt om numerieke gegevens te verzamelen. Kwalitatief onderzoek wordt gebruikt om verbale of picturale gegevens te verzamelen. Er zijn twee hoofdtypen marktonderzoekstechnieken. Dit zijn kwantitatief onderzoek en kwalitatief onderzoek.

Datagedreven werken, hoe doe je dat?

Een datagedreven benadering van marketing is het nemen van marketingbeslissingen op basis van data. Een datagedreven benadering van marketing is het nemen van marketingbeslissingen op basis van data. Dit kan je doen door data inzichtelijk te maken in bijvoorbeeld goede dashboards. Hierdoor kan je vrij snel gegevens inzien en beslissingen nemen op basis van al je data die je verzameld. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je CRO verbeteren.

Buyer persona's

Buyer persona's zijn profielen van je ideale klant. Het helpt bedrijven hun klanten te begrijpen. Buyer persona's zijn profielen van je ideale klant. Het helpt bedrijven hun klanten te begrijpen. In combinatie met een klantgegevensplatform is dit een nieuwe soort technologie die is ontwikkeld om marketeers te helpen bij het beheren van hun klantgegevens. Het is een datagestuurde benadering van marketing die is ontworpen om marketeers te helpen hun marketing effectiever te maken.Hierdoor kan je als bedrijf steeds beter je doelgroep begrijpen en targeten. Uiteindelijk kan je dit dus gebruiken door advertenties precies op je doelgroep goed af te stellen! Hierdoor weet je ook precies welke elementen je wel en niet kan inzetten. En kan je ook zien waar jouw doelgroep voor te triggeren is. Met al deze informatie kan je uiteindelijk datagedreven te werk gaan. 

Wat is een Customer Data Platform (CDP)?