De leukste kledingtrends voor kinderen

Bij peuters kun je nog zelf bepalen wat het kind aan heeft, maar wanneer je kind ouder wordt krijgt hij of zij al snel zelf wensen en eisen wat kleding betreft. En terecht, natuurlijk. Het kind moet zich immers goed voelen in de kleding. Maar ook als ouder heb je nogal wat eisen wanneer het aankomt op kinderkleding. Wat dacht je bijvoorbeeld van sterke materialen, die niet meteen scheuren wanneer je kind op de grond valt? Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden tussen stevigheid en comfort. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de kleding er natuurlijk ook leuk uit moet zien. Om het iets overzichtelijker te maken, is het belangrijk om de kledingtrends een beetje in de gaten te houden, zodat jouw kind er hip uitziet op het schoolplein!

Jongenskleding

Wat jongenskleding betreft zijn er bepaalde kledingtrends die al vele jaren onoverwinnelijk zijn. Zo zijn de échte herfstkleuren bijvoorbeeld al jaren overal terug te vinden. Niet alleen in T-shirts of truien, maar ook in broeken, schoenen en zelfs in winterjassen. Herfstkleuren zijn vaak iets donkerder van tint, waardoor de meeste vlekken niet zo opvallen. Perfect voor jongens die graag ravotten, knutselen of buiten spelen. Als ouder heb je overigens toch nog wel wat te kiezen, aangezien er behoorlijk veel herfstkleuren op de markt zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van bruin, groen, okergeel, oranje of rood. Door te overleggen met je kind en rekening te houden met zijn voorkeur, kun je een leuke en gevarieerde kledingkast samenstellen.

Meisjeskleding

In tegenstelling tot de jongenskleding zijn de trends op het gebied van meisjeskleding juist behoorlijk veranderd in de afgelopen jaren. Vroeger zag je namelijk vooral veel felle kleurtjes, die vooral deden denken aan een regenboog. Tegenwoordig is het allemaal wat rustiger, en zijn vooral de pasteltinten razend populair. Deze kleuren zijn ietwat vervaagd, waardoor de kleding vaak zachter oogt. De meest populaire pasteltinten zijn roze, blauw, groen en geel. Ook leuk is de populaire teddy stof. Dit is een zeer zachte stof die doet denken aan de ouderwetse teddybeer. De stof is lekker warm, waardoor hij voornamelijk gebruikt wordt in truien, jassen, broeken en pyjama’s.

Genderneutrale kleding

Één van de meest populaire trends op het gebied van kinderkleding is toch wel de genderneutrale kleding. Dit betekent dat de kleding zowel voor meisjes als voor jongens bestemd is, en gedragen kan worden door ieder kind. Om de neutraliteit te waarborgen is deze kleding voornamelijk verkrijgbaar in neutrale kleuren, zoals bijvoorbeeld wit, grijs, bruin en blauw. Deze trend is perfect voor de basics die in geen enkele kledingkast mogen ontbreken. Door T-shirts, vesten, truien en hemden in deze kleuren te kopen, kun je de kleding gemakkelijk combineren met andere kledingstukken met bijvoorbeeld drukke designs of printjes. Dit kan je ’s ochtends een heleboel tijd besparen. Focus je dus niet alleen op jongenskleding of meisjeskleding, maar zorg ervoor dat de basis genderneutraal is, dat is ook nog eens handig voor een eventueel broertje of zusje.

De leukste kledingtrends voor kinderen