De was, er lijkt soms geen einde aan te komen

Als je er over nadenkt, komt er eigenlijk ook nooit een einde aan de was. Want wanneer je de wasmand helemaal hebt weggewassen, is er eigenlijk ook weer gelijk was wat in de was kan. Denk hierbij aan de kleren die je aan hebt. Dus het klinkt nu heel deprimerend, maar eigenlijk komt er nooit een einde aan de was. maar je kan het voor jezelf wel makkelijker maken. En wij hebben enkele tips voor jou!

Tips om het wassen voor jezelf makkelijker, en misschien wel leuker, te maken

Het is natuurlijk een taak die je niet kan laten liggen. Want wanneer je dat doet, dan kom je straks helemaal om in het wassen en heb je ook niet echt meer iets om aan te trekken. Het ligt er natuurlijk ook aan met hoeveel je samenwoont. Want ben je alleen, dan red je het makkelijk wanneer je 1 keer in de week wast. En je kan het dan zo doen dat je een vaste dag in de week pakt waarop je wast. Denk bijvoorbeeld aan een zaterdag of een zondag, wanneer je de hele dag thuis bent bijvoorbeeld, dat je dan een paar wasjes draait. En dan ben je er ook gelijk klaar mee. En het voordeel is dan ook, dat je gelijk je bed kan verschonen en dat in de was kan doen. Wie weet maak je er dan wel je vaste poets dag van. Als je dan elke week een andere ruimte pakt, dan heb je het zo gedaan. Zo kan je ook in de ochtend. bijvoorbeeld dal klaar zijn en heb je de rest van de dag om iets leuks te gaan doen of om languit op de bankt te gaan liggen.

Woon je samen met je partner die ontzettend veel overhemden hebt, en je hebt een ontzettende hekel aan strijken. Dan is het wel een kleine nachtmerrie natuurlijk. Maar ook daar is een oplossing voor. Denk bijvoorbeeld aan strijkvrije overhemden. Deze hoef je dan ook niet meer te wassen. Ideaal toch? Is dat strijken ook gelijk minder.

Zorg voor jezelf er vooral regelmaat in te krijgen. En het sorteren, daar kan je ook een oplossing op vinden. Doe bijvoorbeeld verschillende wasmanden, als je daar plek voor hebt, neer zetten. Eentje kan je de bonte was in doen, in een andere doe je lichte was en in een andere doe je handdoeken en ondergoed. Zo heb je het eigenlijk al gescheiden en kan je gemakkelijk de was doen.

De was, er lijkt soms geen einde aan te komen