DIY projecten

In tijden van Corona moet je creatief zijn. Je werkt vaker thuis en als je dan eindelijk vrijetijd hebt, zijn er niet veel dingen om buitenshuis te doen. Het is dan ook de hoogste tijd om een DIY project te beginnen. Naai mondkapjes, ontdek lasersnijden of maak meubels voor binnen- en buitenshuis. Er valt genoeg te ondernemen, dus lees verder en doe inspiratie op voor je volgende DIY projecten. 

Mondkapjes naaien

Iedereen loopt tegenwoordig rond met een mondkapje. Wil jij opvallen met jouw mondkapje? Dan is het leuk om zelf mondkapjes te naaien. Eerst ga je naar de lapjesmarkt om mooie stoffen uit te kiezen. Uiteraard moet je ook bijpassende garen kopen. Daarna is het zaak om een goed naaipatroon te vinden. Heb je de stof, garen en het naaipatroon? Dan ben je klaar om te beginnen met naaien. 

Lasersnijden

Op zoek naar een uniek project? Dan is lasersnijden een leuk idee. Dit is een industriële bewerkingstechniek waarmee je met een laser materiaal op maat kan snijden of graveren. Het is aan te raden om met een hout project te beginnen. Op zoek naar hout voor lasersnijden? Er is genoeg aanbod op het internet. Heb je een gefineerde multiplex of mdf 4 mm plaat nodig? Ook dat is geen probleem. 

Meubels maken

Als je in een woonwinkel rondloopt, kom je verschillende stijlvolle meubels tegen. Uiteraard hangt er altijd een prijskaartje aan. Dat kan vast goedkoper, toch? Maak je eigen meubels! Online vind je genoeg handleidingen die je helpen bij het maken van eigen meubels. Koop zelf de materialen in en je bent klaar om te beginnen. Voor dit specifieke DIY project moet je natuurlijk wel een beetje handig zijn. 

Zithoek in de tuin

Heb je al genoeg meubels binnenshuis, dan is het leuk om na te denken over projecten voor in de tuin. Wist je dat het gemakkelijk is om zelf een zithoek in elkaar te zetten? Je hebt hier slechts een aantal producten voor nodig. Allereerst koop je bij een bouwmarkt wat pallets, spijkers en verf in. De pallets stapel je op elkaar en timmer je vast met een hamer. Het maakt niet uit hoe je dit doet, zolang je zelf blij bent met de vorm van de zithoek. Na het timmerwerk, kun je alles verven in een kleur naar keuze. Om de zithoek helemaal compleet te maken, is het natuurlijk leuk om het aankleden met kussens en dekentjes. 

DIY projecten