Een auto leasen kan ook als je ZZP\\’er bent!

Heb je je eigen bedrijf gestart? Gefeliciteerd! Je moet nu over heel veel zaken een beslissing nemen. Dat valt niet altijd mee. Zo moet je nadenken over je arbeidsongeschiktheidsverzekering en andere verzekeringen, over je bedrijfsnaam en over je website, over opdrachten die je wel of juist niet wilt gaan aannemen. Maar er zijn meer zaken om over na te denken. Wat denk je bijvoorbeeld van je vervoer? Ga je fietsen of met het openbaar vervoer of wil je toch liever een auto leasen? Een auto leasen als ZZP'er is lang niet altijd gemakkelijk. Je krijgt als ZZP'er niet zomaar een auto mee. Maar er zijn oplossingen. Wat denk je van financial lease?

Een auto leasen kan toch als je ZZP'er bent

Maar ook wanneer je startende ondernemer bent. Je kunt dan dus kiezen voor financial lease. Met deze leasevorm hoef je geen onderpand te betalen en aan het eind van de looptijd heb je een compleet eigen auto. Het is niet voor niets dat deze leasevorm ook wel huurkoop wordt genoemd. Je kunt met deze manier van auto leasen zelf alles regelen. Van de verzekeringen tot de wegenbelasting, van het onderhoud tot de pechhulp. Jij kunt zelf bepalen welke verzekering het best bij jou en je budget past. Je kunt er zelfs voor kiezen om je schadevrije jaren mee te nemen.

Wil je een eigen auto maar zonder te investeren?

Dan is financial lease dus echt de allerbeste oplossing. Deze manier van auto leasen is de slimste manier om aan een eigen auto te komen. Je hoeft dus geen aanbetaling te doen en de auto is van jou zodra je alle termijnen en de bijbehorende slottermijn hebt voldaan. Je hebt dan een eigen auto waar je dus ook volledig verantwoordelijk voor bent. Al vanaf de eerste dag ben je economisch eigenaar, na de laatste betaling ben je ook juridisch eigenaar. In de tussentijd kun je de auto gewoon gebruiken zoals je dat nu eenmaal doet met een auto.

Wil je liever volledig ontzorgd op weg gaan?

Dan is operational lease een betere optie. Je krijgt dan voor één vast bedrag per maand een auto en alle zaken die erbij horen. Van verzekeringen tot vervangend vervoer bij schade. Alles overzichtelijk op één factuur en geen verrassingen achteraf. Het enige dat nog bij het maandelijkse bedrag komt zijn de brandstof op oplaadkosten voor de auto. En, als je niet goed oplet, een bekeuring. Deze manier van auto leasen is niet voor iedereen beschikbaar.

 

Een auto leasen kan ook als je ZZP\\’er bent!

Vorig artikel
Volgend artikel