Een mooie hortensia is een sieraad in je tuin

Van alle tuinplanten die er zijn, is de hortensia wel zo'n beetje de mooiste. Een hortensia is vanaf het voorjaar tot diep in het najaar schitterend om te zien en je hebt er dus veel plezier van. De bloemen kun je afknippen en in een vaasje binnen zetten. Je kunt ze ook drogen en dan verwerken in een bloemstuk. Hortensia's zijn er in veel verschillende kleuren. Van spierwit tot knalblauw en alles wat daartussen zit. Je ziet vaak een rij hortensia's staan voor boerderijen. Ze zorgen er namelijk ook nog eens voor dat muggen niet graag naar binnen komen. Daarbij zijn ze gewoon schitterend en vult één zo'n plant een heel plantvak!

Een hortensia is verkrijgbaar in veel verschillende maten

Wil je graag een hortensia in de tuin, maar wil je niet dat 'ie de hele tuin overneemt? Dan is er goed nieuws voor je. Je kunt deze plant namelijk iedere keer helemaal kort snoeien, hij komt vanzelf weer op. Ook kun je, natuurlijk kiezen voor een kleinerblijvende soort. Het is net wat jij wilt en hoeveel ruimte je hebt in de tuin. Zet meerdere hortensia's bij elkaar voor een bloeiend boeket in je tuin en geniet!

Bijen en vlinders zullen je tuin graag bezoeken

De bloemen van de hortensia zijn groot en schitterend. En dat vinden bijen en vlinders (dus) ook. Wil jij ervoor zorgen dat bijen en vlinders jouw tuin weten te vinden? Dan is het planten van een hortensia en een vlinderstruik een goed idee. Je hebt er maar weinig werk aan, ze groeien vanzelf, maar ze geven heel veel plezier. Probeer eens een uurtje te tellen hoeveel bijen er op de bloemen afkomen, je zult je erover verbazen hoeveel dat er zijn. De natuur kan best nog wat meer bijen gebruiken en door een hortensia te planten werk jij daaraan mee!

Wanneer plant je deze planten?

Dit is de beste periode van het jaar om een hortensia te planten. Zo'n beetje rond oktober/november, maar het liefst wel voor de vorst in de grond komt. Lukt het je dit jaar niet meer? Dan is de volgende plantperiode al in maart. Zorg dat je de planten op ongeveer 1 tot 1,5 meter van elkaar zet en dat je ze, zeker in de eerste periode flink water geeft. Ze kunnen wel tegen een stootje, maar op een cactus na, wordt geen enkele plant gelukkig van te weinig water. Maak een mooie haag van hortensia's en geniet de komende zomer al van de mooiste bloemen!

Een mooie hortensia is een sieraad in je tuin