Het wondermiddel voor je huid

We zijn altijd op zoek naar de beste middeltjes voor ons lichaam. Soms zijn die bedoeld om ons lichaam te helpen herstellen en andere keren zijn ze bedoeld om ons lichaam te ondersteunen bij de gewone werking. En weer andere middeltjes zullen de kwaliteit naar een hoger niveau helpen. In deze blog vertel ik je over zo’n wondermiddel. Want Wat is arganolie ? Dit is hét middel voor een verzorgde huid. Zeg maar dag tegen vervelling handen!

Wat is arganolie?

Want misschien heb je er weleens van gehoord, arganolie. Maar wat is het nu precies? Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom. Die boom komt voor in Marokko. Wist je dat de arganboom ook wel bekend staat als ‘de boom der schoonheid’. Nou dat beloofd wat, niet? Deze plantaardige olie is nog niet heel lang bekend in de westerse wereld maar is nu al niet meer weg te denken uit menig toiletkastje. Het winnen van de olie is een heel lang proces. Daarnaast moeten de pitten opengebroken worden en daar is alleen al een enorme hoeveelheid kracht voor nodig.

Een voedende olie voor je gezicht

Goed, wat doet arganolie precies? De meeste mensen kennen het als een voedend middel voor je haar. Het voed je haar en houdt het soepel en glanzend. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de olie ook perfect is voor je huid. Een olie voor je huid? Dat klinkt als dé methode voor puistjes en onzuiverheden maar niets is minder waar want arganolie verzorgt je huid juist en verstopt je poriën niet. Het houdt je huid soepel en sterk en dat is wat deze olie ook heel uniek maakt. Maar dat geldt niet alleen voor de huid op je gezicht. Arganolie is ook te gebruiken op droge handen gaat zo de vervelling handen tegen.

Altijd te gebruiken

Je kan de olie altijd te gebruiken. Gebruik niet te veel anders loop je de hele dag met een glimmend gezicht rond. Maar waar je sommige olies beter ’s ochtends of ’s avonds kan gebruiken, is dat met arganolie niet het geval. Je kan deze olie zowel ’s ochtends als ’s avonds opbrengen na het reinigen va je gezicht. Zo blijft je gezicht continu gehydrateerd.

Zo gekocht

En zoals ik al zei, is arganolie al niet meer weg te denken uit vele beautyroutines. Dat betekent dat je het op veel verschillende plekken kan kopen. De olie is heel kostbaar maar dat betekent niet dat het niet te betalen is. En dat is maar goed ook want zo kunnen er zoveel mogelijk mensen van dit wondermiddel genieten. De meeste olies zijn verkrijgbaar in flesjes maar er zijn ook crèmes die het als ingrediënt hebben. Kijk wat voor jou het beste werkt en waar jij het precies voor wilt gebruiken.

Het wondermiddel voor je huid