Wat zijn bitcoins en waarom zijn ze zo populair

Wanneer je regelmatig de krant leest, of het nieuws volgt, dan kan de bitcoin je niet zijn ontgaan. In de afgelopen jaren zijn bitcoins namelijk enorm in populariteit gestegen. En niet zonder goede reden. De bitcoin koers heeft namelijk een persoonlijk hoogtepunt bereikt en steeds meer mensen denken na over een eventuele investering. Maar het is een goed idee om je eerst goed te laten informeren, voordat je overgaat tot een bitcoin investering. Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder de antwoorden op de meest gestelde bitcoin vragen.

Wat is een bitcoin

Bitcoins zijn een zogenoemde crypto currency. Dit betekent dat de bitcoin een digitale munteenheid is die wereldwijd online gebruikt kan worden als betaalsysteem. In plaats van contant geld of een pinpas, gebruik je bitcoins om je aankoop te betalen. Maar niet iedereen die bitcoins heeft, betaalt ook daadwerkelijk aankopen met deze crypto currency. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de bitcoin te gebruiken als investering. Bij deze optie gebruik je de bitcoin niet, maar laat je hem staan in je digitale wallet. Wil je het geld van de investering innen? Dan verkoop je de bitcoin door aan een andere gebruiker of investeerder.

Het kopen van bitcoins

Er zijn meerdere redenen waarom mensen bitcoin kopen. Sommigen willen onafhankelijk van banken hun financiële zaken kunnen regelen. Anderen vinden het simpelweg een goede investering voor de toekomst. Wat je persoonlijke reden ook is: bitcoins zijn tegenwoordig zeer gemakkelijk online te verkrijgen. Professionele websites zoals Satos kunnen je hierbij helpen. Wanneer je je bitcoins hebt gekocht, kun je ze veilig bewaren in een zogenoemde wallet. Deze wallet kun je vergelijken met een bankrekening, maar dan zonder derde persoon. Dit betekent dat jij de enige persoon bent met toegant tot jouw rekening én jouw bitcoins.

Waar moet je op letten bij een bitcoin investering

Wanneer je besluit om te investeren in bitcoins, is het belangrijk om je goed te laten informeren. Kies daarom altijd voor een professioneel bedrijf dat bitcoins aanbiedt, en die je antwoorden kan geven op al jouw vragen. Ga niet over tot een koop, voordat je zeker weet met wie je zaken doet. Wees er ook van bewust dat je een investering doet. En nét als bij andere investeringen zijn er risico's verbonden aan het kopen van bitcoins. Zo kan de koers bijvoorbeeld dalen, waardoor je geld zou kunnen verliezen. Om grote problemen te voorkomen, investeer je nooit meer geld dan je kunt missen.

Wat zijn bitcoins en waarom zijn ze zo populair