Hoe gaat het afsluiten van een lening in zijn werk?

Vrijwel iedereen komt in het leven het moment tegen dat je voor de eerste keer een lening af gaat sluiten. Dit kan een grote lening zijn voor een hypotheek, maar bijvoorbeeld ook een studentenlening. Bij het afsluiten van een lening zullen er altijd een paar dingen hetzelfde zijn. Het kan misschien erg overweldigend lijken, maar het zal toch iets zijn wat handig is om te kunnen. Wat gebeurt er nu allemaal voordat jij geld kan gaan lenen.

 

De hoeveelheid geld dat je kan lenen

Hoeveel kan ik lenen? Om geld te kunnen lenen bij een bank zul je eerst een hoop gegevens over jezelf moeten invullen. De bank gaat niet zomaar geld uitlenen aan iemand als ze niet weten of ze het wel terug gaan krijgen. Door naar verschillende gegevens van je te kijken kan de bank bepalen wat voor risico je bent en hoeveel ze bereid zijn aan je te lenen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een identificatie, maar ook aan het invullen van persoonlijke vragen als een netto maandinkomen. Als je alle gegevens hebt ingevuld kun je een aanvraag voor een lening verzenden.

 

Het kiezen uit verschillende leningen

Bij een lening afsluiten zul je enkele beslissingen moeten gaan maken. Zo zul jij je onder andere moeten gaan afvragen of je gaat kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Deze leningen verschillen van elkaar. Je zult bij een persoonlijke lening bijvoorbeeld van tevoren al weten hoeveel je gaat lenen en hoe langer het gaat duren voordat je de lening hebt afbetaald. Bij deze vorm van lenen zul je vaste maandlasten hebben, anders dan bij de doorlopende lening. Ook zul je moeten kiezen wat de duur van de lening gaat zijn. Door de lening langer te laten doorlopen draag je de schulden langer met je mee. Wel zorgt dit ervoor dat je lagere maandlasten hebt als je voor een persoonlijke lening kiest. 

 

In contact komen met je leenaanbieder

Wanneer de aanvraag van de lening bij de leen aanbieder is binnengekomen zal een expert contact met je opnemen. Over het algemeen zal dit telefonisch gebeuren, maar het kan zo zijn dat je een afspraak kunt maken. Er zullen hier vragen worden gesteld over je persoonlijke situatie. Daarnaast zal er hier worden gevraagd waar je de lening voor nodig hebt. Op basis hiervan kan de leenaanbieder bepalen wat voor rente je moet gaan betalen en hoe groot de kans is dat je het in die periode terug kan betalen. 

Hoe gaat het afsluiten van een lening in zijn werk?