Het lichaam van je dromen

Iedereen heeft wel een beeld van wat hij of zij zou willen zijn. We hebben allemaal dromen en wensen en kunnen in deze maatschappij niet meer ontkennen dat deze vaak met ons uiterlijk te maken heeft. En dat is helemaal goed want met doelen en wensen blijven we onszelf verbeteren. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Een gezonde manier van denken

Allereerst heb je realistische verwachtingen nodig. Veel te veel kijken we naar social media en willen we wat er in principe niet kan. Helaas wordt er in deze wereld nog steeds een hoop Photoshop gebruikt. Daarnaast is niet ieder beeld voor elk lichaam mogelijk. Dus weet wat er realistisch is voor jouw lichaam en werk daarnaartoe. Vergelijk je niet met te veel met anderen.

Rust en regelmaat

Wanneer we een nieuw doel voor ogen hebben, gaan we daar vaak helemaal voor. Zo kan het wel eens gebeuren dat je daardoor over je grenzen gaat. Geef je lichaam als je een nieuw sportritme aanmeet, voldoende rust. Door regelmatig te gaan sporten maar ook rust te nemen tussendoor geef je je lichaam de tijd om te herstellen en spieren op te bouwen. Het komt je lichaam en je doel alleen maar ten goede, daarnaast is een rustdagje ook weleens lekker.

De sport die bij jou past

Niet iedereen is fan van sporten. De meeste mensen moeten er niet aan denken om meermaals per week op een hardloopband te staan en zich daar in het zweet te werken. Vaak als we beginnen met sporten gaan we als eerste naar de sportschool. Maar fitness is heus geen sport die bij iedereen past. En als je iets doet wat niet bij je past, is de kans groot dat je er geen plezier in hebt. Investeer dus wat tijd en moeite in het vinden van een bewegingsvorm die bij jou past. Natuurlijk hebben bepaalde sporten een andere uitwerking op je lichaam, het is dus zaak iets te vinden dat je leuk vindt en jouw doelen ten goede komt.

Voeding op maat

Als laatste moet je je lichaam goed voeden. Als je spieren op wilt bouwen, zal je voeding moeten innemen die het herstel en de opbouw bevordert. Zogenaamde bulk maaltijden bijvoorbeeld. Dit zijn voor gemaakte maaltijden die je bij het bedrijf Praz kunt bestellen. Je ziet zo wat erin zit en je hoeft het alleen nog op te warmen, dat terwijl het wel nog steeds hartstikke vers is!

Het lichaam van je dromen