Hoe zorg jij voor een goede werk conditie?

We werken sinds begin 2020 al veel thuis. Maar buiten dat we veel thuis werken, de tips die je hier in deze blog gaat lezen, zijn ook goed voor wanneer je op kantoor werkt. Eigenlijk wanneer je veel achter een scherm werkt, zijn deze tips meer dan welkom. Want je wilt natuurlijk wel productief zijn en zoveel mogelijk uit jouw werkdag halen zodat je niet met onnodige stress en werkdruk komt te zitten wanneer je niet gefocust en gemotiveerd te werk kan gaan. Dus wil je enkele tips hebben om een goede werkdag te hebben, lees dan snel verder.

 

Zorg voor een opgeruimd bureau

Het klinkt heel logisch, maar het is soms moeilijker dan het lijkt. Een opgeruimd bureau. Je hebt al snel overal een kopje van de thee of koffie staan, een glas water, wat notitieblokjes, je telefoon en dan ook nog eens losse blaadjes. En wanneer dit niet allemaal geordend ligt, ook wanneer het wel geordend ligt, oogt het allemaal nogal rommelig. En dat kan er ook voor zorgen dat het in je hoofd ook rommelig is. Dus het is belangrijk dat je het om je heen opgeruimd hebt, zodat je toch een goede focus hebt op het werk dat je moet doen. Want je hebt ook gewoon erg snel dat je afgeleidt wordt door andere objecten in de kamer. Dus probeer jouw omgeving zo opgeruimd mogelijk te houden en mogelijke temptations van afsleidingen buiten gebruik te houden en ook buiten bereik zodat je toch goed kan doorwerken.

 

Zorg goed voor jouw ogen

We weten allemaal, dat lange dagen en veel dagen achter elkaar, achter een scherm zitten niet goed voor de ogen is. Maar wanneer het jouw werk is, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je het wel kan volhouden. We kennen allemaal de reclame wel van 20 minuten scherm, dan je ogen wat rust geven. Dit is goed. Kijk soms even naar buiten voor een minuutje, zodat jouw ogen de rust kunnen krijgen die ze nodig hebben. Maar je kan ook kijken bij Charlie Temple voor heren- of damesbrillen met een blauw filter in de glazen. Je hoeft dan nog niet eens een sterkte te hebben op de glazen. Maar dit geeft jouw ogen ook al meer rust tijdens het werken.

 

Een rondje lopen na lang zitten

En dit is natuurlijk altijd goed. Je zit hele dagen achter jouw bureau. En dan is het ook wel eens goed wanneer je een rondje gaat lopen in de frisse buitenlucht. Dit is niet alleen goed voor je lichaam omdat je even gaat lopen. Maar zo kan je ook nog een frisse neus halen en even je gedachtens verzetten zodat je daarna weer met goede moed er tegen aan kan gaan en met veel focus weer aan het werk kan gaan.

Hoe zorg jij voor een goede werk conditie?