Een fijne chill plek om tot rust te komen

Tot rust komen na een zware werkweek, dag of een erg druk moment. Dat moet gewoon kunnen. En het is juist goed wanneer je even wat rust pakt en even wat tijd voor jezelf neemt. En het is helemaal niet erg wanneer je dat dan ook nog eens lekker door de weeks doet of alleen in het weekend. Je moet dat moment pakken wanneer jij wilt. Je moet de tijd pakken wanneer jij denkt, of voelt, dat je het moet pakken. En dat kan best door de weeks zijn. Maar het kan ook goed zijn dat jij er een hele zaterdag of zondag voor uit trekt. En dat kan gewoon, en het mag. Blijf dat vooral onthouden. Het mag!

 

Een fijne plek om tot rust te komen

Om even een momentje voor jezelf te pakken, moet je natuurlijk een goede plek creëren waar jij tot rust kan komen. En of je dit plekje nu buiten of binnen maakt, dat maakt natuurlijk niet uit. Laten we eerst bedenken hoe jij binnen deze plek kan creëren.

Binnen kan je een hoekje maken in een kamer met een grote zikzak of een bank waar je heerlijk op kan gaan liggen. Een plek met veel kussens zodat je er lekker in kan kruipen. In de winter is dit extra lekker omdat je dan nog met een dekentje zo warm kan wegkruipen in een hoekje om een boek te lezen, een filmpje te kijken of een podcast te luisteren. Of om even een klein dutje te doen. Dat is namelijk ook gewoon helemaal toegestaan. Wie zegt namelijk dat dutjes alleen voor kinderen zijn. Soms hebben wij volwassenen daar ook erg veel behoeften aan. En dan mogen we dat ook gewoon doen.

 

En voor buiten moet je denken aan een lekkere loungeset waar jij in de zomer op kan liggen om te genieten van het lekkere weer. Een loungebank tuin extra groot om misschien ook in de zomeravonden op buiten te liggen met een dekentje en je laptop om buiten nog lekker je serie te kijken. Hoe lekker is dat?!

 

Zorg er in beiden gevallen voor dat je een tafeltje in de buurt hebt staan waar je lekker jouw drankje, thee, koffie of misschien wel jouw wijntje kan neerzetten om tijdens dit chill moment ook genoeg te blijven drinken. En wat ook nog eens handig is. Op dat tafeltje kan je natuurlijk ook gewoon heerlijk wat snacks op zetten. Want als we zo’n moment voor onszelf nemen, moeten we het ook wel goed doen natuurlijk.

Een fijne chill plek om tot rust te komen