Huisontruiming na overlijden

Het verliezen van een geliefde of dierbare is altijd zwaar. Het huis ontruimen van je dierbare kan daar nog een schepje bovenop leggen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Zo worden alle lasten uit handen genomen en hoeven nabestaanden zich niet meer zorgen te maken over de randzaken. Het enige waar aandacht aan besteed hoeft te worden is het maken van een afspraken vooraf.

 

Belangrijke zaken voor het ontruimen van een woning

Een aantal zaken zijn erg belangrijk voor het beginnen aan het ontruimen van een woning. Vaak begint dit bij de locatie. Woningontruiming Rotterdam kan bijvoorbeeld bij ontruiming de zwart. Door onderzoek te verrichten naar de regio kom je erachter welke professional er in de buurt is. 

 

Daarna is het belangrijk om een aantal vragen op te stellen om te beantwoorden. Zo gaat het over, welke spullen moeten behouden blijven? Mogen er spullen naar de kringloop, gedoneerd worden of gebracht worden naar een goed doel? Van de spullen die naar een andere locatie gebracht worden, zijn deze groot of zwaar? Nadat de spullen weg zijn moeten de vloeren er ook uitgehaald worden en de muren opnieuw worden gewit? 

 

De specialisten zullen hier natuurlijk ook nog bij helpen door het stellen van de juiste vragen zodat er niks vergeten zal worden. Zo worden afspraken netjes op papier gezet en kan alles makkelijk in 1 blik overzien worden. 

 

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Als laatste is het natuurlijk altijd de vraag, wat kost het? die de grootste doorslag geeft. De kosten van een huis leeghalen kunnen enorm variëren. Er zijn namelijk talloze factoren die meespelen in de kostprijs. Zo speelt de grootte van de woning waarschijnlijk de grootste rol. Hoe meer oppervlak een woning heeft, betekend ook vaak meer spullen en dus meer werk. Daarnaast is de omvang van de inboedel ook een grote factor. Grote en zware meubels zijn vaak een stuk lastiger om te verplaatsen. Daarna gaat het ook om de bereikbaarheid van de woning. Een woning op de bovenste verdieping van een flat is een stuk lastiger om mee te werken dan een woning op de begane grond. Een woning op de 5e verdieping van een flat zonder lift zal voor extra mankracht zorgen en dus hogere kosten. Dan gaat het ook nog om extra werkzaamheden, moeten de vloeren er ook nog uit? Dan lopen de kosten ook meer op. Als laatste is een belangrijk onderdeel of er spoed bij komt kijken, dit spreekt natuurlijk voor zich. 

Huisontruiming na overlijden