Zo vind je de juiste inktcartridge voor je printer

Handig als je wil printen is dat je een inktcartridge hebt. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende soorten printers, inktpatronen en toners die allemaal op elkaar lijken. Dat maakt het erg lastig om de juiste inktpatronen of toner te vinden voor je printer. Maar om iets goed uit te printen van goede kwaliteit zijn de juiste inktcartridges van belang. In dit artikel vind je meer informatie over inktcartridges en hoe je de juiste inktcartrigde vind voor je printer. 

Wat zijn inktcartridges?

Een inktcartridge is een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van een inktprinter. Het zorgt ervoor dat wat je uitprint verschijnt op papier. De cartridge bevat vloeibare inkt, meestal opgenomen in een spons. Bij het afdrukken geeft de printkop inkt af op de plekken waar het moet gaan op de pagina. Je hebt zwarte inktridges, maar ook kleuren. Wil je ook in kleur printen dan is het belangrijk dat je ook kleuren inktcartridges aanschaft. De prijzen van een inktcartridge liggen rond de 15 euro en daar kan je al veel mee doen.

Hoe vind je de juiste inktcartridges?

Om de juiste inktcartridge te vinden is het van belang om te weten welke printer je hebt. Veel merken hebben inktcartriges voor hun eigen merk printers. Zo heb je inktcartridges Canon, HP, maar ook andere merken hebben cartrigdes.  Let op: niet elke printers gebruiken inktcartridges. Sommige printers gebruiken toner, dit zijn grote cartridges met een poeder erin. Kies vervolgens het merk cartridge uit van je printer en je bent klaar. Nu is het alleen nog een kwestie van de juiste site vinden of winkel waar jij je inktcartridge wil gaan kopen. 

Cartridge zonder merk

Tussen de kwaliteit van huismerk of originele cartridges of toners zit geen verschil. Elke huismerk cartridge of toner moet aan dezelfde strenge ISO-normen voldoen als de originele cartridges. Wil je echter zekerheid hebben dat de cartridge werkt en in je printer past kan je het beste een cartridge van het merk printer kopen dat je hebt. Wat voordelig is aan de huismerk cartridges is dat ze vaak goedkoper zijn. Ook is de kwaliteit altijd slechter. Het kan dus voordelig zijn om een cartridge te kopen zonder merk. Tenslotte wil je natuurlijk gewoon normaal kunnen printen. Dus zoek vooral cartridge uit die aan jou wensen voldoet. Wil je garantie dat je cartridge past en goede kwaliteit hebben, dan kan je over het algemeen beter voor een merk cartridge gaan. Maar wil je goedkoper uit zijn en ook gewoon goed kunnen printen, dan zijn cartridges zonder merk ook ideaal. 

Zo vind je de juiste inktcartridge voor je printer