Op vakantie in eigen land? Dit mag je niet missen!

Zomer is de tijd van het jaar waarin we allemaal graag wat tijd doorbrengen met onze familie of vrienden. Het is ook een tijd waarin veel mensen op reis gaan, of het nu een korte vakantie is of een langere trip. Nederland is een favoriet onder de reizigers, vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Waddeneilanden

De waddeneilanden zijn misschien wel het bekendste onderdeel van vakanties in Nederland. Dit zijn een aantal eilanden gelegen in de Noordzee, vlakbij de kust van Nederland. De bekendste waddeneilanden zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op deze eilanden kun je heerlijk relaxen, wandelen en genieten van het mooie weer.

Helemaal tot rust komen

Veel mensen willen tot rust komen op vakantie, maar dat lukt niet altijd omdat ze vooral bezig zijn met het regelen van de vakantie zelf. Door in Nederland op vakantie te gaan en voor comfort te gaan kan je optimaal genieten. Ga bijvoorbeeld naar Limburg toe en boek een kasteel hotel Limburg. Dit is een unieke ervaring en je zal merken dat je helemaal kan genieten van het feit dat je in een kasteel slaapt. Kasteel hotels Nederland zijn niet alleen in Limburg te vinden maar op verschillende plekken in ons land.

Kamperen in Nederland

Nederland is ook een prima land om te gaan kamperen. Er zijn veel campings te vinden, zowel in de bossen als aan zee. Kamperen is een leuke manier om het land te verkennen en je hoeft niet per se naar een waddeneiland om een leuke vakantie te hebben.

Fietsen in Nederland

Nederland is een fietsland bij uitstek. Er zijn veel fietspaden en het is een heerlijke manier om het land te verkennen. In Nederland kun je ook prima mountainbiken en er zijn veel mooie routes te vinden.

Stedentrips in Nederland

Er zijn veel leuke steden in Nederland om te bezoeken. Amsterdam is natuurlijk de bekendste stad, maar Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn ook zeker de moeite waard. Stedentrips zijn een leuke manier om even helemaal weg te zijn van de drukte van het dagelijks leven.

Overige leuke uitstapjes

In Nederland zijn er ook tal van leuke uitstapjes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Efteling, een van de grootste en meest bekende attractieparken van het land. Ook is het leuk om een dagje naar de Veluwe te, waar je kunt wandelen en fietsen door de mooie natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan de Keukenhof, waar je kunt genieten van de vele bloemen en planten. 

Op vakantie in eigen land? Dit mag je niet missen!