Slimme tips voor een mooie tuin

Als je door de dorpen en landerijen van Nederland rijdt zie je soms de mooiste tuinen. Je kunt werkelijk zien dat de tuin met veel liefde is aangelegd. De tuinen hebben vaak verschillende zitjes, veel groen en ze zijn een walhalla voor vogels. Je zou er jaloers op worden. Zeker als je, net zoals ik, in een grote stad woont en je tuin een paar meter bij een paar meter telt. Dan kun je alleen maar dromen over een paar zitjes, veel groen en diverse soorten vogels. Of toch niet? Nee, het hoeft niet bij dromen te blijven. Ook jij kan van dat kleine, donkere tuintje een paradijsje maken. Ga maar eens aan de slag met de nu volgende tips.

Tuinplanten en slingerpaadjes

Loopt er een lang, recht tuinpad naar het einde van je tuin? Weg ermee. Juist als je een schattig slingerpaadje aanlegt, lijkt je tuin gelijk groter. Leg dat paadje aan met kleine stenen. Grote tegels passen niet in dat kleine tuintje van je, maar met kleine stenen creëer je weer ruimte. Bedenk goed hoe je om je paadje heen je tuin wilt aanleggen. Waar moet een bankje staan? Waar een stoeltje? Die moeten natuurlijk wel op bestrating staan, maar daaromheen kun je tuinplanten zetten. Gebruik niet te veel bestrating, juist met hagen en perkjes kun je weer ruimte creëren. Die tuinplanten moet je goed kiezen. Bedenk eerst goed waar ze komen te staan. Niet elke tuinplant doet het goed op een plek waar nauwelijks zon komt. Zorg voor zoveel mogelijk variatie en zorg ook voor een paar groene planten. Die variatie van planten zorgt voor meer soorten insecten en dus ook voor meer vogels. En wil je een boompje? Ja, zelfs dat kan in de tuin. Je hebt ook kleine soorten met open kronen, die staan echt geweldig en zijn ook prettig voor vogels om in te schuilen.

Bloempotten voor buiten

Je hebt de keuze om je tuinplanten direct in de aarde te zetten of in leuke, opvallende bloempotten voor buiten. Juist de afwisseling hierin maakt je tuin gevarieerd. Zo valt er altijd wat te zien. Bovendien kun je de bloempotten voor buiten ook eens verzetten zodat je tuin toch weer een andere aanblik krijgt. Met deze slimme tips wordt jouw kleine tuin een waar paradijsje waar je met mooi weer graag verblijft. Dus verdiep je even goed in de inrichting, koop wat mooie tuinplanten en bloempotten voor buiten en aan de slag!

Slimme tips voor een mooie tuin