Verkopen of weggooien? Lees hier onze tips!

Voor veel mensen is het gemakkelijk om bepaalde dingen weg te gooien als ze kapot zijn, niet meer werken of als het gewoon niet meer gebruikt wordt. Dat terwijl andere mensen er juist nog iets mee kunnen of dat het nog geld op kan leveren. Daarnaast worden veel dingen ook laten staan omdat het teveel moeite kost om bijvoorbeeld grote dingen weg te brengen, zoals een kapotte auto of motor. In deze blog geven we je een aantal leuke tips die je kunnen helpen bij het verwerken van de juiste spullen.

Je spullen opruimen en sorteren

Het eerste wat je moet doen, is je spullen sorteren. Wat wil je houden en wat kun je weggooien? Je kunt dingen die kapot of beschadigd zijn weggooien, maar ook spullen die je niet meer gebruikt. Dit geldt ook voor kleding en schoenen. Je kunt je spullen verkopen: er zijn mensen die alles kopen, van een kleine schroef tot een oude auto of motor. Er zijn mensen die alles verzamelen, zoals oude gereedschappen of auto's, maar er zijn ook mensen die bepaalde dingen kopen voor bijvoorbeeld restauratie of gewoon omdat ze het leuk vinden.

Sloopauto op laten halen

Heb je een auto die te oud is en niet meer rijdt, dan kan je deze naar de sloop brengen. Wat nog veel handiger is, is om je auto op te laten halen. Je kan dus je sloopauto verkopen via OSW en dan wordt deze opgehaald bij je tuis. Je ontvangt vervolgens een bedrag dat afhankelijk is van het gewicht van het voertuig en de staat ervan. 

Kleding een tweede kans geven

Veel kleding wordt weggegooid omdat ze niet meer passen. Dat is jammer, want je kunt er nog steeds geld mee verdienen. Daarnaast kan de kleding door anderen worden hergebruikt of kun je ze aan een goed doel schenken.

Tegels gratis weggeven

Heb je tegels die nog in goede staat zijn, dan kan je deze aan iemand geven die ze nodig heeft. Misschien hebben je buren tegels nodig voor hun badkamer of keuken. Je kunt de tegels ook aan iemand geven die zijn huis gaat verbouwen. Ben je een echte klusser, dan is het ook mogelijk dat je de tegels zelf gebruikt en thuis iets opknapt. Voor deze dingen is een snelle zoektocht op internet altijd handig.

Je spullen verkopen via tweedehands platformen

Er zijn veel websites die aanbieden om je spullen voor je te verkopen. Je hoeft alleen maar de foto's en informatie over wat je wilt verkopen te uploaden en zij zorgen voor de rest. Je kan ook kiezen hoeveel je ervoor wilt krijgen. Dit is een geweldige manier om dingen te verkopen die niet te zwaar zijn, zoals kleding, boeken of dvd's. Een online veiling doen: Als jouw item wat zwaarder is, zoals meubels of apparaten, is het misschien beter om een ​​online veiling te houden waar mensen erop kunnen bieden totdat de hoogste bieder wint.

 

Verkopen of weggooien? Lees hier onze tips!