Een videocamera aanschaffen? Hier wat tips!

Als we tegenwoordig ergens een film of video van willen maken pakken we vaak als eerste onze smartphone. De smartphones van tegenwoordig hebben een prima kwaliteit camera waarmee je prima dingen kunt vastleggen. Toch kan je best zijn dat je af en toe net een wat scherper beeld wilt hebben. In zo’n geval voldoet een smartphone helaas niet aan de eisen. In zo’n geval zal je toch eerder de videocamera pakken. Wil je deze camera graag kopen waar weet je niet goed waar je op moet letten tijdens het aanschaffen? Dan hebben we hier enkele handige tips voor je op een rij gezet!

Smartphone versus videocamera

Wanneer je nog twijfelt of tussen je smartphone of je videocamera is het misschien goed om het verschil te weten tussen beide wanneer je een film of video wilt maken. Zoals we al eerder zeiden heeft je smartphone ook een functie waarmee je momenten kan vastleggen. Eigenlijke iedere mobiele telefoon is tegenwoordig wel voorzien van een camera aan de achterzijde en de meeste hebben er ook een aan de voorzijde. Doordat je, je mobiele telefoon vaak bij je hebt is deze handig om te gebruiken voor beeldmateriaal dat je op social media wilt plaatsen zoals Facebook of Instagram. Vaak is het beeldbestand ook kleiner van formaat waardoor de social kanalen het beter ondersteunen. Wanneer je juist scherper beeldmateriaal wilt hebben voor bijvoorbeeld op je YouTube kanaal of je website, dan zal een mobiele telefoon niet altijd voldoen. In zo’n geval ben je dus op zoek naar een nog hogere resolutie en waarop je ook meer geheugen hebt. In zo’n geval is de videocamera dus perfect.

Waar let je op?

Wanneer je een videocamera gaat kopen is het goed om te letten op de volgende punten. We beginnen met de opstarttijd. Iedere videocamera, of camcorder zoals ze ook wel worden genoemd, heeft zo zijn eigen opstarttijd. Hoe sneller de camera opstart, hoe sneller je hem kan gebruiken. Ook de aansluiting kan met camera nog wel eens verschillen. Als je de videocamera aan je computer wilt koppelen is het goed om te kijken of de aansluitingen wel gelijk zijn. Ook de frames per seconde, de opname resolutie, opties voor extra lenzen en de waterbestendigheid zijn factoren waar je rekening mee kunt houden. Wat voor jou het meest belangrijk is hangt vooral af van je wensen en eisen. Wil je graag met je videocamera op avontuur? Dan kan een waterbestendige camera bijvoorbeeld wel er handig zijn.

Een videocamera aanschaffen? Hier wat tips!