Wanneer voegen laten repareren?

De voegen van de buitenmuur van je woning gaan meestal niet langer dan 25 jaar mee. Op een gegeven moment moet je de voegen laten repareren, of zelfs laten vervangen. Wanneer de voegen verouderd zijn en uit de muur vallen, is het tijd om een specialist voegen repareren in te schakelen. Doe je dit niet? Dan is er een grote kans dat je sneller last krijgt van vocht in je woning en dit kan het woongenot aantasten. Zo vormt schimmel snel en is dit schadelijk voor de gezondheid van jezelf en andere. Wat doet een voegen repareren specialist precies? En waarom de gevel impregneren? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

De voegen vervangen

De specialist moet in de meeste gevallen de voegen volledig vervangen. Dit is niet altijd het geval, omdat soms opvulling voldoende is. Wanneer de voegen vervangen moeten worden, moeten de oude voegen eerst verwijderd worden. De specialist kan op twee manieren de oude voegen verwijderen, zowel uitslijpen als uithakken. Nadat de oude voegen verwijderd zijn, kies je voor nieuwe voegen. Je hebt keuze uit diverse typen voegen, hierin wordt onderscheid gemaakt in dure voegen en goedkope voegen. Heb je een groot budget? Dan kun je kiezen voor snij- en knipvoegen, deze geven namelijk een fraaie uitstraling. De dure voegen kosten rond de 80 euro per vierkante meter. Voor de mensen met een klein budget, is het beter om te kiezen voor goedkope voegwerken. Denk hierbij aan platvol voegen, teruggehouden voegen, bol geklopte voegen en verdiepte voegen. Deze voegen kosten ongeveer 10 euro per vierkante meter en zijn dus een stuk goedkoper.

Gevel impregneren

Heb je de voegen laten vervangen en heb je gekozen voor gevelreiniging? Dan zien de gevel en de voegen er weer zo goed als nieuw uit. Veel mensen kiezen dan ook voor gevel impregneren en dit kan een verstandige keuze zijn. Een gevel impregneren heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Sommige buitenmuren hebben veel vocht, maar met het gevel impregneren wordt hier een beschermlaag op geplaatst. Deze beschermlaag is waterafstotend en kan geen doorslaand vocht doorlaten. Hierdoor wordt de muur ook schimmelwerend en kan het zelfs de levensduur van de gevel verhogen. Het impregneren van een gevel kost ongeveer rond de 10 euro per vierkante meter. Daarnaast is het ook graffitiwerend en dit kan je een hoop gedoe schelen.

Wanneer voegen laten repareren?