Wat is het verschil tussen duurzame palm olie en palm olie?

Ben je een echte strijder voor de natuur? Goed bezig! Jaarlijks wordt er veel onnodige natuur beschadigt voor het maken van bijvoorbeeld producten. Terwijl dit echter niet nodig is. Maar wat is nou precies het verschil tussen palm olie en duurzame palm olie? Ligt het bijvoorbeeld aan het productieproces? Of juist aan iets wat aan de producten wordt toegevoegd? Of aan de landen die ze verkopen? Het zijn allemaal mogelijkheden, maar welke is nou juist de juiste? Ben je benieuwd wat het verschil is tussen palm olie en duurzame palm olie? Lees dan verder.

Plantaardige olie?

Wellicht ken je het product al: palm olie. Een plantaardige olie die heel veel wordt gebruikt tijdens het maken van verschillende producten. Palm olie wordt gewonnen in gebieden met een tropisch regenwoud. In deze gebieden wordt daar dan ook veel gebruik van gemaakt. Zij maken daar namelijk ontzettend veel winst mee. Dat komt uiteraard doordat in vele producten palm olie wordt gebruikt.

What is sustainable palm oil?

Wanneer je weet wat palm oil is, kan de vraag what is sustainable palm oil bij je bovenkomen. Op de vraag what is sustainble palm oil kan ook een heel erg gemakkelijk antwoord worden gegeven. Het antwoord op de vraag what is sustainable palm oil is namelijk palm olie die duurzaam is. Om een uitgebreidere uitleg te geven op de vraag what is sustainable palm oil kun je het beste kijken naar het verschil in duurzame palm olie en normale palm olie. Dit zal het antwoord op je vraag what is sustainable palm oil meer verhelderen.

Het verschil tussen de twee

Het verschil tussen duurzame palmolie en palm olie zit hem niet in de palm olie zelf. Het verschil zit hem in het maakproces van beide. Wanneer je namelijk kiest voor duurzame palm olie is het zo dat de natuur tijdens het maakproces van de duurzame palm olie niet zal worden aangetast. Er zal hierdoor geen ontbossing of iets soortgelijks plaatsvinden om ruimte te maken voor het meer verbouwen van palm olie. Tijdens het maken van palm olie is dit dus wel het geval. Tegenwoordig zijn er veel organisaties en bedrijven die immers alleen maar gebruik maken van duurzame palm olie. In de smaak of de structuur van de palm olie zit namelijk geen verschil. Hierdoor wordt er alleen met duurzame palm olie zeker rekening gehouden met de natuur. Geeft je een lekker gevoel toch, kortom zeker een aanrader om aandacht aan te besteden.

 

Wat is het verschil tussen duurzame palm olie en palm olie?