Weg met die corona kilo’s

De corona kilo’s, wie heeft er geen last van. Door het thuiswerken zijn we een stuk minder gaan bewegen en dat gaan we uiteindelijk wel merken wat gewicht betrefd. De een heeft er meer last van dan de ander maar een beetje meer beweging is voor iedereen goed. De zomer komt eraan, mensen stralen weer positieve energie uit en het wordt dus ook tijd om weer te gaan bewegen. Hoe de pandemie gaat verlopen weet niemand, maar we kunnen maar beter voor de zekerheid onze summerbody klaar maken!  

Hardlopen

Een leuke activiteit die je makkelijk alleen kunt doen is hardlopen. Lekker in de buitenlucht een frisse neus halen en daarnaast ook nog eens calorieën verbranden. Belangrijk is wel dat je zorgt voor goede hardloopschoenen. Zonder de juiste schoenen is de kans op blessures groot en dat zou zonde zijn van de inspanning. Bekijk eens https://www.runningdirect.nl/ voor de leukste hardloopschoenen van de beste kwaliteit. Het leuke aan hardlopen is dat je je eigen grenzen kan verleggen. Ga als je begint niet meteen 10 km rennen. Dit red je namelijk nooit. Begin rustig aan en bouw langzaam op naar jouw doel. Het geeft ontzettend veel voldoening wanneer je je doel bereikt hebt en dit zal je ook weer motiveren om door te blijven gaan.

Tennis

Wil jij liever tijdens het sporten iets meer uitdaging? Of sport jij alleen graag wanneer je met 2 of meerdere personen kan sporten? dan is tennis misschien wel iets voor jou! Deze sport kun je zowel alleen als met meerdere spelers uitoefenen en zelfs voldoende afstand bewaren. Tijdens het tennissen ben je continue in beweging en kun je als je energie eruit gooien. Zeker voor de fanatieke spelers is een competitietennis een leuke bezigheid. Je verbrand ontzettend snel veel calorieën door het springen, rennen en slaan. Tennis is echt een sport waarbij je lekker kan zweten en achteraf echt het gevoel hebt dat je goed gesport hebt.  

Zwemmen 

Wanneer het weer een beetje beter wordt of de binnenzwembaden weer open mogen is zwemmen een rustgevende maar ook zeer sportieve bezigheid. Je zou het misschien niet denken, maar tijdens het zwemmen verbrand je ontzettend veel calorieën door de inspanning die je levert. Ook nu zul je steeds in beweging blijven waardoor je spieren blijven werken. Het voordeel van zwemmen is natuurlijk dat je mega sportief bezig bent terwijl dit waarschijnlijk helemaal niet zo aanvoelt. Het geeft rust en een voldaan gevoel. Ben jij iets minder gemotiveerd om echt hard te sporten en te zweten? Ga dan lekker een paar keer per week zwemmen en behaal alsnog je streefgewicht.  

Weg met die corona kilo’s