Whey isolaat is goed voor fanatieke sporters

Het is natuurlijk heerlijk dat de sportscholen weer open zijn en dat je weer op ieder gewenst moment van de dag kunt gaan trainen. Of je nu gaat voor meer spieropbouw, compleet droog trainen of juist om wat af te vallen, daar kun je wel wat extra hulp bij gebruiken. Zo gebruiken veel sporters al whey protein na het sporten. Even een extra dosis eiwitten om het herstel te bevorderen. Heb je nog meer eiwitten nodig? Dan is het een aanrader om te kiezen voor whey isolaat. Whey isolaat is supergeconcentreerd en bevat daardoor nog meer eiwitten per portie. Zo herstel je sneller na een intensieve workout en kun je sneller weer aan de volgende beginnen.

Whey isolaat bestel je online

Dat is wel zo gemakkelijk. Want met al dat sporten en het weer heen en weer moeten reizen naar je werk, heb je maar weinig tijd over om serieus te gaan shoppen. Van whey isolaat kun je shakes maken die erg voedzaam zijn en die je een fijn gevoel geven. Maar in een whey isolaat shake zitten een stuk minder suikers en koolhydraten dan in een gewone whey shake. Dit komt omdat whey isolaat pas zo genoemd mag worden als de basis, de vloeistof die overblijft na het maken van kaas, tot maar liefst 13 keer gefilterd wordt!

Heb je die shakes echt nodig?

Nodig om gezond te blijven? Nee. Als jij voldoende gevarieerd eet en drinkt krijg je alle benodigde voedingsstoffen gewoon binnen. Maar wanneer je fanatiek gaat sporten en dit steeds een beetje meer wilt opbouwen, dan kan het slim zijn om te beginnen met whey shakes. Merk je dat je hier, na verloop van tijd, niet meer genoeg aan hebt? Dan kun je overstappen naar whey isolaat shakes. Deze shakes zijn echter niet goedkoop en je moet dus echt voor jezelf bepalen of je deze shakes ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Train op je eigen niveau

Was je voor de hele corona-ellende een flinke sporter maar heb je zo'n beetje twee jaar niets kunnen doen en misschien zelfs wel corona gehad in die tijd? Dan is het niet verstandig om direct weer te willen beginnen op je oude niveau. Begin rustig en desnoods onder begeleiding weer helemaal van voor af aan. Door het spiergeheugen zul je nu sneller opbouwen dan toen je net startte met sporten, maar het is altijd verstandig om niet te snel te willen. Dat is helemaal niet goed voor je lijf!

Whey isolaat is goed voor fanatieke sporters