Dit zijn de belangrijkste voordelen van een schuifdeur in huis

Schuifdeuren vallen onder de belangrijkste woontrends van het jaar 2022. Dit is ook niet zo gek, want het plaatsen van een schuifdeur in plaats van een reguliere deur ziet er niet alleen ontzettend goed uit, het brengt ook nog eens erg veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd welke voordelen het plaatsen van een schuifdeur heeft? Lees dan snel verder!

Wat is een schuifdeur? 

Een schuifdeur is een deur die niet aan scharnieren in de deuropening hangt, maar die door middel van een systeem boven de deuropening hangt. Meestal bestaat dit schuifsysteem uit een rails die bovenaan de deuropening geplaatst wordt, maar er zijn ook schuifdeur systemen die werken met een rails die aan de vloer bevestigd wordt. De deur kan vervolgens geopend en gesloten worden door deze over de rails heen te schuiven. De schuifdeur schuift voor de deuropening als je hem sluit en voor de muur als je hem opent. Er zijn tal van verschillende soorten schuifdeuren beschikbaar in uiteenlopende soorten, maten en kleuren. Of je nu gaat voor een moderne look met een metalen schuifdeur, of juist voor een meer landelijke uitstraling met een schuifdeur van hout; er is altijd wel een schuifdeur verkrijgbaar die voldoet aan jouw persoonlijke eisen en wensen. 

 

Voordelen van een schuifdeur

Een schuifdeur ziet er niet alleen goed uit, maar het plaatsen van een schuifdeur brengt ook veel voordelen met zich mee.

Ruimtebesparing

Door een schuifdeur te (laten) plaatsen bespaar je veel ruimte. Waar een reguliere deur een bepaalde kant opdraait en door deze opening veel extra ruimte behoeft, kan een schuifdeur simpelweg voor de muur geschoven worden. Hiermee heb je dus extra ruimte beschikbaar als je gebruikmaakt van een schuifdeur in je woning. 

Past bij ieder interieur

Of je nu een landelijk ingerichte woning hebt, of juist een huis met een meer moderne look; een schuifdeur past bij ieder interieur. Dit komt doordat er veel verschillende soorten schuifdeuren verkrijgbaar zijn, van alle denkbare materialen en kleuren. Zo kun je dus gemakkelijk een schuifdeur inpassen in je interieur. 

Gemakkelijk te bedienen

Een schuifdeur is voor veel mensen gemakkelijker te openen en te sluiten dan een reguliere deur. Het gaat simpel en licht, wat ook voor ouderen een fijne bijkomstigheid is. De verkeerde kant op duwen of trekken komt met een schuifdeur niet voor.

 

Geen last meer van klappende deuren

Je kent het vast wel: tocht in huis met als resultaat klappende deuren. Deze irritatie is na het plaatsen van jouw nieuwe schuifdeur verleden tijd! 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een schuifdeur in huis