Alles wat je moet weten over een paradijsvogel plant in je interieur

Planten in je huis is helemaal hip. In woonmagazines zie je bijna bomen zo groot zijn de planten die in interieurs verwerkt worden. Hoewel het super gaaf kan staan, zo’n grote plant in je huis, moet het natuurlijk wel passen in je interieur. Zo’n grote plant, zoals een paradijsvogel plant of een pachira plant, neemt natuurlijk ten eerste veel plaats in. Je moet er daarom wel plek voor hebben en je huis moet niet ineens heel krap en klein gaan aanvoelen door het plaatsen van zo’n grote plant. Ook moet je natuurlijk een plaats in je huis hebben met de juiste hoeveelheid zonlicht, de plant moet immers wel goed blijven leven. Kortom, allemaal dingen waar je aan moet denken wanneer je zo’n plant in huis haalt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een paradijsvogel plant in je interieur.

Wat is een paradijsvogel plant?

Een paradijsvogelplant wordt ook wel de strelitzia nicolai genoemd en komt oorspronkelijk uit Afrika. Deze plant wordt ook wel zo genoemd omdat de vogels het schutblad van de plant gebruiken als zitplaats waardoor de bloem zich opent. De plant heeft grote opvallende bladeren, waardoor het echt een eyecatcher kan zijn in je huis. Niet alleen voor de looks is deze plant een must in je huis, de paradijsvogel plant heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Dit betekent dat deze kamerplant extra zuurstof produceert en schadelijke stoffen afbreekt.

Hoe verzorg je een paradijsvogel plant?

Hoewel de plant wel erg groot is, valt het wel mee hoe moeilijk het is om de paradijsvogel plant te verzorgen. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt, omdat het een licht vochtige grond nodig heeft om goed te blijven leven. Ook het besproeien van de bladeren is erg belangrijk. Qua plaatsing heeft de paradijsvogel plant een zonnige plek nodig. Dat is natuurlijk niet gek, als je de afkomst van de plant bekijken. De paradijsvogel plant functioneert het beste wanneer die in een temperatuur tussen de 15 en de 30 graden celsius staat.

Waar laat je de paradijsvogel plant in je interieur?

Het is natuurlijk niet makkelijk om zo’n grote plant een mooi plaatsje te geven in je huis. Het is belangrijk dat je hem echt de ruimte geeft, hierdoor zal je huis nog ruimtelijker aanvoelen. Plekken waar deze plant mooi staat is in de gang of in een open leefkeuken. Omdat de plant zo groot is, kan het ook bieden als een soort afscherming tussen de woonkamer en de eetkamer.

Alles wat je moet weten over een paradijsvogel plant in je interieur