De scholen beginnen weer

Als de scholen weer beginnen dan moet het een en ander geregeld worden. Van nieuwe schoolspullen tot aan de rugzak. Ook moet je weer dagelijks lunch meegeven aan je kinderen. Hier komt veel bij kijken. Zijn beide ouders werken dan moeten de kinderen lunchen op school. Dit doen ze met andere kinderen en na het eten mogen ze nog even buiten spelen met de andere kinderen. Dit is goed voor de sociale ontwikkeling. Na school gaan de meeste kinderen weer na huis en worden ze opgehaald. Wie haalt ze op?

Wie gaat je kind ophalen?

In de meeste gevallen komt de moeder of vader na school toe om het kind op te halen. Als dit niet het geval is kan het zo zijn dat iemand uit de straat of de oppas bijvoorbeeld komt om het kind op te halen. Soms opa of oma die na school komen. Kan niemand in je omgeving je helpen en je kinderen ophalen? Dan moet je na een andere oplossing zoeken. Hier hebben we verschillende manieren en oplossingen voor, maar welke zijn dit dan?

Wat is er mogelijk?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een kinderopvang. Deze partijen halen de kinderen op die niet na huis kunnen na schooltijd. Ook andere kinderen van andere scholen worden opgehaald en meegenomen na school. Ze spelen en leren samen na school tot een van de ouders klaar is met werken en ze weer komen ophalen. Het is dus ook goed voor de communicatie van het kind. Ze leren samen te spelen met andere en dit is bevorderlijk voor het gedrag van een kind. Ze zullen dan ook met een goed gevoel weer naar huis toe gaan.

Kies de juiste opvang uit

Je kind moet het uiteraard na zijn of haar zin hebben op de opvang. Is dit niet het geval dan kan je kind het niet leuk vinden. Hierdoor gaat die dan met tegenzin na de opvang toe. Dit gaat alleen maar tegenwerken. Zorg er daarom voor dat je een opvang kiest waarvan je denkt dat je kind het leuk gaat vinden. Vaak zoek je in de buurt dus woon je in Den Haag dan zoek je naar een kinderdagverblijf Den Haag. Dit geldt dus ook zo als je in een andere stad of dorp woont. Bijvoorbeeld als Rijswijk. In dit geval ga je zoeken naar een kinderopvang Rijswijk. Zoek een opvang in de buurt.

 

De scholen beginnen weer