Beschik jij al over een koelcel van superieure kwaliteit?

Op zoek naar een professionele, energiezuinige en stekkerklare koelcel? Sommige producten moeten nu eenmaal gekoeld of bevroren bewaard worden. Gelukkig is er tegenwoordig een breed aanbod aan koelcellen en vriescellen op de markt. Een boomkwekerij, slagerij, bakkerij of een uitvaartverzorger kunnen allemaal de behoefte hebben aan een vriescel of koelcel van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook heel fijn dat er bedrijven gespecialiseerd zijn in het bouwen en installeren van zowel koelcellen als vriescellen.

Maar hoe werkt een professionele koelcel? Het is zeker niet zo eenvoudig als heel veel mensen denken. Er wordt een stekkerklare koelcel met geïsoleerde panelen ontworpen en gebouwd. Dit proces is zeer intensief en complex en kan het beste door mensen met veel ervaring worden uitgevoerd. Op deze manier kun je op een zorgvuldige en correcte manier producten gekoeld bewaren. Moet de koelcel dan zelf worden geïnstalleerd? Gelukkig kun je er tegenwoordig voor kiezen om een koelcel te laten installeren. In deze blog bespreken we het allemaal.

Het verschil tussen een kant en klare koelunit en een professionele koelcel

De energiezuinige koelmotor wordt op of naast de koelcel geplaatst. Mocht de behoeft er zijn om de motor ergens anders te plaatsen, dan is dat ook mogelijk. Misschien wil je de koelcel graag vrijhouden omdat je de ruimte graag voor andere dingen wilt gebruiken, dit is geen enkel probleem. 

Het is altijd beter om te kiezen voor een split-koelsysteem en geen kant en klare koelunit. Je kunt tenslotte niet even 100 kilo in een kant en klare koelunit inkoelen. Dit proces heeft soms gewoon meer ruimte en tijd nodig. Een simpele koelunit heeft daar niet de capaciteit voor. Dit is ook de reden waarom veel bedrijven kiezen voor een professionele koelcel die zuinig is in gebruik. Bovendien gaat deze koelcel veel langer mee. Hierdoor kun je veel langer gebruik maken van jouw nieuwe koelcel. 

Een koelcel op maat laten maken

Op zoek naar een koelcel op maat? Tegenwoordig kun je een koelcel precies op maat laten maken. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een koelcel met bijzondere hoeken of met schuinlopende wanden. Een bedrijfsruimte is nu eenmaal niet altijd recht. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een koelcel met een glazen wand, ruiten in de wand of extra dikke wanden. Zelfs een koelcel met brandwerend wanden zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Op zoek naar een koelcel met één schuifdeur of juist meer deuren? De mogelijkheden zijn oneindig. 

Beschik jij al over een koelcel van superieure kwaliteit?