De juiste hoogwerker: huren of kopen

Een hoogwerker maakt het mogelijk om veilig op hoogte werkzaamheden te verrichten. Hoogwerkers zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de werkzaamheden zal het ene type hoogwerker beter zijn dan de andere. Gaat het bijvoorbeeld om binnen of buitenwerkzaamheden? En wat is de staat van de ondergrond? In deze blog zetten we de verschillende hoogwerkers op een rij.

Het type werkzaamheden

Voor binnen werkzaamheden met een platte ondergrond zijn wielen soms het meest ideaal. Dit om makkelijker de hoogwerker te kunnen verplaatsen. Zitten er echter hellingen en oneensheden in de ondergrond, dan is dit wellicht niet stabiel genoeg. In dat geval zijn hoogwerkers met rupsen een betere keuze.

Soort hoogwerkers

De meest bekende hoogwerkers zijn de mobiele autohoogwerkers. Deze hoogwerkers hebben een telescooparm die omhoog gekanteld kan worden. Deze hoogte kan nogal eens verschillen, dus het is slim om daar op te letten. De mobiele autohoogwerkers zijn makkelijk te verplaatsen tussen locaties en hebben een sterke motor.

De telescoop hoogwerker heeft zoals de naam al zeg ook een grote arm die de hoogte in kan. Een hoogte tot wel 18 meter kan soms gehaald worden. Dit type hoogwerker kan voor uiteenlopende werkzaamheden worden gebruikt.

Een knikarmhoogwerker is een flexibele alleskunners met verschillende werkhoogtes en wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld glazenwassers en hoveniers. Het is een stabiele hoogwerker met de kenmerkende knik in de arm. Verder heb je nog een schaarhoogwerker die weinig ruimte inneemt door er niets uitsteekt wanneer de hoogwerker in- en uitschuift. En een spin hoogwerker die door de vele knikken in de arm tot een grote hoogte kunnen komen.

Kopen of huren?

Je kunt hoogwerkers zowel huren als kopen voor eigen gebruik. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Zowel voor particulieren als bedrijven zijn er huuropties voor hoogwerkers. Zo zou je een telescoop hoogwerker kunnen huren voor enkele dagen of een week. De kosten variëren tussen de 100 en 200 euro per dag voor de verhuur van professionele hoogwerkers. Het voordeel hiervan is dat je ook voor enkele werkzaamheden een hoogwerker kunt gebruiken.

Maak je echter op dagelijkse basis gebruik van hoogwerkers of gebruikt je personeel hoogwerkers. Dan is een hoogwerker kopen een goede optie. Bij TrucksNL kun je hoogwerkers zowel kopen als verkopen. Dit platform heeft een enorm aanbod met zowel nieuwe als gebruikte hoogwerker te koop in verschillende uitvoeringen. Zeker wanneer je zoek naar een gebruikt model dan kan dit flink in de kosten schelen. De website wordt dagelijks bezocht en aangevuld met nieuwe advertenties. Een echte marktplaats voor hoogwerkers.

De juiste hoogwerker: huren of kopen

Vorig artikelOp vakantie in 2021
Volgend artikelEen badkamer make-over