Op vakantie in 2021

Op vakantie in 2020 was nu niet bepaald een optie. Het afgelopen jaar zijn door de pandemie wereldwijd de grenzen op slot gegaan. Alhoewel sommigen in Februari vorig jaar misschien nog op wintersport zijn geweest, waren er daarna een stuk minder mogelijkheden. In de zomer konden sommige mensen nog in Europa op vakantie maar intercontinentaal reizen was geen optie. In de zomer konden we nog binnen Europa op vakantie maar daarna kwam de tweede golf en toen gingen alle grenzen dicht. Momenteel zitten we in de zwaarste lockdown tot nu toe. Maar er is wel hoop. Het vaccineren is begonnen en er is goede hoop dat voor de zomer een significant deel van de populatie gevaccineerd is. Dit zou betekenen dat er ook weer meer kansen komen om te reizen. In dit artikel bespreken we de opties om op vakantie te gaan in 2021.

Op vakantie in eigen land

Voor diegenen die in de komende dagen graag een weekend of een week weg willen is er waarschijnlijk nog niet de optie om naar het buitenland te reizen. Maar als de lockdown voorbij is kunnen we misschien wel weer op vakantie in eigen land. We reizen natuurlijk graag naar het buitenland maar er zijn natuurlijk ook veel Nederlandse steden die we nog niet gezien hebben. Denk er bijvoorbeeld aan om een hotel Utrecht te boeken of een hotel in Maastricht of Groningen. Een weekje weg in een luxe hotel is ook een goede manier om bij te komen.

Op vakantie in Europa

De volgende stap is natuurlijk om weer op vakantie te kunnen buiten Nederland. Als het vaccineren succesvol en voorspoedig verloopt dan is er een goede kans dat we aankomende zomer weer binnen Europa op vakantie kunnen. Wij raden aan om op vakantie te gaan naar de Alpen. Hier kun heerlijk gezond van de bergen genieten en afstand houden tijdens een wandeling is gemakkelijk. Alhoewel we hopelijk al een stuk verder uit de crisis zijn tegen die tijd, is het waarschijnlijk nog niet verstandig om boven op elkaar op een bomvol strand te gaan zitten.

Tropische reis

Alhoewel de pandemie in de zomer waarschijnlijk al een stuk minder erg is, is het nog de vraag om intercontinentaal reizen al mogelijk zal zijn. Er zal namelijk gecoördineerd moeten worden tussen de verschillende landen over reis regulaties. We raden dan ook af om al in de zomer een vakantie buiten Europa te boeken. Maar er is wel goede hoop dat het in het najaar of in de winter weer mogelijk zal zijn.

Op vakantie in 2021