Je zakelijke relaties laten weten dat je ze waardeert

Je zakelijke relaties zijn je dierbaar en dat is geheel logisch. Zonder hen heb je niets, alleen een bedrijf zonder klanten. De gebruikelijke zakelijke geschenken zoals een bloemetje heb je geprobeerd, maar dit voelde niet goed. Je wil dat ze zich écht gewaardeerd voelen. Dit moet lukken, maar wat hulp hierbij is wel handig. Deze hulp wordt aangeboden in deze blog. Zakelijke relaties tevreden houden is nog nooit zo simpel geweest en dat is natuurlijk erg goed om aandacht te besteden.

De standaard

Met ‘de standaard’ bedoelen we twee dingen: de standaard dingen én een standaard als een minimum. Deze standaard dingen zijn namelijk de ondergrens van wat nodig is om ze tevreden te houden en dienen als basis voor de rest. Het is goed om het te doen, maar je bent hierna nog niet klaar. Probeer verjaardagen van je zakelijke relaties te onthouden (schrijf ze in je agenda) en bij voorkeur ook van hun partner. Daarnaast is het goed om een kerstpakket te verzorgen en ook bij Sinterklaas heb je de mogelijkheid om eens goed uit te pakken. De eindejaarsgeschenken horen er natuurlijk eenmaal bij. Een banketletter versturen voor het hele team van je zakelijke relatie zal je al helemaal in een goed daglicht zetten. Jij hebt het in handen, denk er goed over na.

Extra persoonlijke touch

Een zakelijke relatie hoeft niet louter zakelijk en kil te zijn. Probeer daarom eens in de zoveel tijd eens te bellen. Vraag hoe het gaat, en niet alleen hoe het gaat met de zaak. Vraag door over hoe ze zich voelen, hoe het op de werkvloer gaat en of je ze nog ergens mee kunt helpen. Ze voelen zich op deze manier gehoord en gewaardeerd; ze weten dat je de moeite neemt om ze eens op te bellen en dit waarderen zij op hun beurt ook weer. Probeer je niet opdringerig op te stellen, maar geïnteresseerd. 

Behoeften begrijpen

De behoeften van je klanten en zakelijke relaties begrijpen is van essentieel belang om een sterke, duurzame en fijne band met ze op te bouwen. Leer er uit te komen hoe ze in elkaar steken, hoe ze het liefst opereren en wat ze willen. Op deze manier kunnen jullie beide op een prettige manier naar elkaar communiceren. Je weet nu waar de ander behoefte aan heeft en kunt hier nu op inspelen, dit is zeer goed voor een zakelijke relatie. 

 

Je zakelijke relaties laten weten dat je ze waardeert