Hoe houd jij jouw bedrijf netjes?

Een opgeruimde werkplek is handig en fijn om te hebben. Zo houd je zelf goed het overzicht en weet je ook gemakkelijk spullen terug te vinden. Maar het verschilt natuurlijk per sector hoe jij het beste jouw werkplek georganiseerd en opgeruimd houdt. Want voor de ene sector is een rolcontainer voor bedrijfsafval handig om te huren, en voor andere redt je het met een kleine afvalcontainer die regelmatig geleegd moet worden.

 

Houdt het netjes en georganiseerd

Het is altijd wel heel gemakkelijk gezegd, om iets netjes en georganiseerd te houden. Maar soms is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan. Want door de drukte, en misschien ook wel chaos, vergeet je soms gewoon even om op te ruimen. En dan aan het einde van de dag, wanneer je naar huis wilt gaan, zie je wat voor bende het is. Ook wetende dat je de volgende dag met hetzelfde weer aan de slag gaat, dan heb je niet altijd de behoefte om op te ruimen. Want voor je gevoel ruim je dan voor niks op, omdat je er de volgende dag weer mee verder gaat. Maar het is wel belangrijk dat tussentijds de werkplek opgeruimd wordt. Het is fijn wanneer je weg gaat en het opgeruimd is, maar ook wanneer je weer terug op werk komt en het opgeruimd is, zo kan je altijd rustig beginnen.

 

Maar hoe ruim je het dan snel op?

Kijk, het hoeft allemaal niet super netjes opgeruimd te worden, zolang het er maar netjes uit ziet. En daar werken bakjes en laatjes ideaal voor. Je kan het gemakkelijk bij elkaar leggen en opruimen zonder echt op te ruimen. Ideaal toch? En dan kan je ook snel en gemakkelijk eind van de dag alles opruimen. En dat is nog eens makkelijk. En het is makkelijk wanneer je het zelf opruimd. Vooral omdat je natuurlijk er de volgende dag mee verder gaat werken. En dan is het fijn als je ook goed weet waar alles ligt. Dus zorg er voor dat je zelf gemakkelijk op kan ruimen en aan de kant kan leggen. Zo is het voor jou goed afsluiten voor de dag maar ook nog eens gemakkelijk en rustig beginnen de volgende dag, wat natuurlijk ook weer fijn is. Want je wilt je dag wel goed en rustig beginnen. Want als je hem al gelijk vol stress begint, is dat natuurlijk ook niet fijn. Want een stressvol begin zorgt voor een stressvolle dag.

Hoe houd jij jouw bedrijf netjes?