Valentijnsdag in coronatijd

Er is een kans dat winkels en restaurants weer open zijn als 14 februari in beeld komt. Dan is het toch nog steeds niet handig om massaal met zijn allen naar buiten te gaan om eens lekker Valentijnsdag te vieren. Misschien is het toch nog wel beter om het zo veel mogelijk thuis te vieren. Hier staan tips om er 14 februari een mooie dag van te maken, ook in coronatijd. Deze tips werken zowel met partners als met vrienden en familie, voor iedereen die single is.

Etentje bestellen

Wanneer je denkt aan Valentijnsdag, zullen veel mensen denken aan lekker uit eten gaan. Naar een restaurant gaan, is iets wat niet wekelijks door iedereen gedaan wordt. Het is dus echt een uitje als een speciale gelegenheid het mogelijk maakt om naar een restaurant te gaan. Dit jaar is dat misschien iets minder fijn. Al is het waarschijnlijk mogelijk, in een restaurant zitten met mondkapjes is niet de meest romantische gebeurtenis. Wil je toch lekker eten en lokale restaurants steunen (die het extra zwaar hebben!), dan kan er gekozen worden om een etentje te bestellen. Het is iets wat veel restaurants aan maanden aan het doen zijn en waarschijnlijk nog wel voortzetten om zo genoeg inkomen binnen te krijgen. Dek thuis de tafel netjes, doe een paar kaarsen aan en schuif maar aan!

Wandeling maken

Het is, zoals eerder gezegd, niet echt meer mogelijk om ergens heen te gaan. Waarschijnlijk zal het op Valentijnsdag ook nog niet echt comfortabel en/ of leuk zijn om te doen. Dan moet er wat anders bedacht worden. Denk bijvoorbeeld aan het bos of het strand. Maak een mooie wandeling! Veel mensen zijn gaan wandelen in de laatste paar maanden. Maar tenzij je dichtbij mooie plekken woont, waren deze wandelingen waarschijnlijk tussen huizen en bedrijven door. Maak het leuker om te doen door naar het strand of het bos te gaan. Hier kan heerlijk gewandeld worden en het ziet er beter uit.

Cadeautjes

Het kan leuk zijn om elkaar cadeautjes te geven. Dit maakt de dag toch nog een beetje speciaal, voor iedereen die dit wenst. Denk bijvoorbeeld aan valentijnscadeau chocolade. De chocolade komt in elke soort en smaak, genoeg voor twee personen. Je kent het gezegde vast wel: liefde gaat door de maag! Chocolade kopen is erg makkelijk om te doen en zeker lekker. Natuurlijk zijn er ook iets minder typisch romantische opties, voor iedereen die Valentijnsdag niet met een partner spendeert.

Eigen bioscoop maken

Als je niet naar de bioscoop kan, breng de bioscoop dat naar jou toe! Pak een matras, kussens, dekens en snacks en ga lekker liggen. De film kan afgespeeld worden om de tv of een laptop, maar het bestaan daarnaast projectors die aangesloten kunnen worden op apparatuur. Dan kan de film op een lege (witte) muur of op het plafond afgespeeld worden. Heerlijk toch!

Valentijnsdag in coronatijd