Stedentrip naar kleurrijk en sfeervol Porto weet je zeker te boeien

Porto ligt in het noorden van Portugal. Deze aantrekkelijk stad telt vele historisch waardevolle gebouwen en goed bewaarde monumenten. Een stedentrip Porto weet je met zijn unieke sfeer en zijn rijk palet aan kleuren zeker te bekoren. In het stadscentrum is het oppassen geblazen om niet verloren te lopen in het labyrint aan straatjes en steegjes met vele gezellige winkeltjes en boetieks. Het is er heerlijk kuieren langs de rivier met zijn typische woningen in alle mogelijke kleuren, zijn sierlijke kathedralen en kerken. In de kleine herbergen en op de vele gezellige terrasjes is het volop genieten van de heerlijke portwijn zoals die je nooit eerder dronk. Porto heeft de meest verwende toerist zoveel te bieden dat je aan één weekend lang niet genoeg hebt om te ontdekken. Terugkeren voor een nieuwe stedentrip Porto doe je zeker.

Porto proeven

Het zal niemand verbazen wanneer we zeggen dat je nergens anders dan in Porto de beste… portwijn drinkt. De beste porthuizen vind je ongetwijfeld langs de rivier. Een uitstekende locatie om port te proeven te doen.

Cruise langs de Douro

Porto ligt aan de Douro rivier, dé wijnregio van Portugal. Je reist er best naartoe per boot of trein. Zo bezoek je meerdere wijngaarden waar het uitbundig wijnproeven is. langsgaat en de wijnen te proeven krijgt. Ben je liefhebber van een fris en fruitig wijntje? Proef dan zeker de Vino Verde of Green wine. Deze opvallend hele jonge, frisse witte wijn heeft een lager alcoholgehalte dan gewone wijn en is meestal licht bruisend. Vino Verde is een typisch Portugese wijn, vooral lekker en verfrissend op zonnige dagen.

Rivier geeft uniek karakter aan de stad

De Douro stroomt dwars door Porto. Talloze restaurantjes, straatmuzikanten en kleurrijke huizen geven de stad zijn eigen, sfeervol karakter. Het is er heerlijk wandelen en fietsen langs de rivier. In de kleine, smalle straatjes maak je kennis met de plaatselijke keuken en zijn vele lekkere specialiteiten. Blijk daar niet plakken, want achter deze stemmige resto’s maak je kennis met een wirwar aan trappen omlijst door liefelijke huisjes. Deze doolhof aan trappen en trapjes brengt je uiteindelijk bij de brug over de rivier, de Ponte Luís met een schitterend uitzicht over de stad. De Ponte Luís is dan ook niet voor niets een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Porto.

Ook dit moet je zeker bezoeken tijdens je stedentrip Porto

  • Het treinstation Sao Bento

  • Zijn vele waardevolle gebouwen en officieel erkende monumenten

  • Het bruisende nachtleven

  • De Clerigos Tower met een schitterend uitzicht over de stad

  • De vele en goed onderhouden wandel- en fietsroutes

Dus plan je een stedentrip Portugal? Daarbij mag een bezoek aan Porto zeker niet ontbreken

Stedentrip naar kleurrijk en sfeervol Porto weet je zeker te boeien