Vechtsporten

We hebben allemaal wel eens gehoord van vechtsporten. Er bestaan ontzettend veel verschillende sporten die onder deze categorie vallen. Veel mensen denken bij het woord ‘vechtsport’ aan gevaarlijke sporten waarbij het doel is de tegenpartij uit te schakelen met geweld. Dit is echter een heel verkeerd beeld. Eigenlijk kunnen we vechtsporten beter verdedigingssporten noemen. Het doel is niet om de ander pijn te doen maar juist om jezelf te verdedigen en de tegenpartij te slim af te zijn. Hierbij is een top conditie zowel lichamelijk als geestelijk van groot belang. Het kan dus ook een manier zijn om te fitnessen. Een sportschool den haag heeft hier al het voortouw in genomen.  In deze blog worden 3 verschillende vechtsporten uitgebreid beschreven.

MMA

MMA is de afkorting van Mixed Martial Arts. Deze vechtsport wordt tegenwoordig steeds bekender in Nederland. Deze opkomende sport onderscheidt zich van alle andere vechtsporten door technieken uit diverse vechtkunsten te combineren. Denk hierbij aan boksen, judo, worstelen, grappling, muay thai, jiu jitsu en kickboksen. Door het combineren van verschillende technieken is MMA een veelzijdig sport waarbij je op de meest realistische manieren kunt vechten. Omdat deze sport zo breed is is het van belang dat alle regels duidelijk zijn en dat beide partijen precies weten wat ze wel en niet kunnen doen. Op deze manier kan er op een sportieve en fanatieke manier gevochten worden. Wil jij graag deze sport gaan beoefenen? Check dan mma den haag en start snel met trainen.

Kickboksen

Tegenwoordig wordt kickboksen niet meer gezien als één van de gevaarlijke vechtsporten. Kickboksen wordt namelijk vooral ingezet als een uitdagende manier om fitter te worden en een betere conditie te creëren. Zeker onder de vrouwen is deze vechtsport de afgelopen jaren populair geworden. Tijdens een kickbokstraining werk je onder andere aan je kracht, conditie, weerbaarheid en coördinatie. Door de technieken van het kickboksen worden reactievermogen en lenigheid getraind en hierbij worden alle spiergroepen meegenomen. Zoals je kunt lezen is het bereiken van persoonlijke doelen met deze vechtsport makkelijk te behalen en dat ook nog eens op een ontzettend leuke manier.

Boksen

Naast kickboksen kennen we natuurlijk ook het normale boksen. Het verschil tussen deze vechtsporten zit hem in de regels en de technieken. Bij boksen ben je voornamelijk bezig met dekking, stoten en je houding. Tijdens het beoefenen van deze sport ben je voortdurend in beweging en train je onder andere kracht, coördinatie en mentale weerbaarheid. Het leuke aan boksen is dat je het snel aan kunt leren en de sport geschikt is voor alle leeftijden. Zelfs wanneer je conditie niet optimaal is kan boksen geschikt zijn voor jou. Je bent natuurlijk in beweging maar zal mentaal ook sterk moeten zijn om deze vechtsport te kunnen beoefenen.

 

Vechtsporten