Welke badkleding past bij jou?

Je kunt nooit teveel badkleding hebben. Bikini’s, tankini’s en badpakken zijn verkrijgbaar in bijna elke winkel voor zwemkleding. Veel retailers spelen in op de individuele behoeften van meer vrouwen door een grotere selectie badpakken voor vrouwen met een grotere of juist kleinere maat aan te bieden. Door de juiste badkleding te kiezen, wordt je lichaam beschermd, komt mooier uit en voel je je comfortabel op het strand of in het zwembad. Hier zijn een paar tips om de beste swimwear voor jou te vinden.

De stijl badkleding kiezen

Kies eerst het type badkleding, afhankelijk van je activiteit: ga je op het strand liggen in een bikini of ga je actieve sporten doen? Denk aan beachvolleybal, windsurfen en duiken. De manier waarop je beweegt – of juist niet – zal je helpen bij het nemen van beslissingen. Als je bijvoorbeeld het grootste deel van je tijd op het strand ligt, kies dan voor een bikini om een mooi kleurtje te krijgen.

Voor ieder lichaam de juiste zwemkleding

Als je een kleinere buste of meer bedekking wilt hebt, overweeg dan een tankini. Tankini’s zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en met push up beha. Tankini’s zijn geweldig voor vrouwen die de bedekking van een badpak willen, maar meer een stijl zoals een bikini. Het zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt zonder direct de bedekking van een badpak.

Push up

Tegenwoordig is een bikini, badpak of tankini met push up beha populair. Deze swimwear is speciaal zo gemaakt dat het ondersteuning biedt, zonder dat je je op de een of andere manier bekneld voelt. Zelfs tijdens het zwemmen is dit type zwemkleding bijzonder comfortabel.

Welk materiaal?

Er is een groot aanbod in de keuze van badpakken en tevens de materialen waar ze van gemaakt zijn. Wat voor jou het fijnste materiaal kunnen we je niet bij helpen, wel kun je op het volgende letten. Polyester badpakken zijn vaak duurzamer dan bijvoorbeeld badpakken met het label Elastane of Spandex. Deze zorgen voor stretch in het badpak, dus minder van dit materiaal, hoe minder stretch en daarmee duurzamer.

Mode

Net als andere kleding is badkleding ook aan mode onderhevig. Het is dus goed mogelijk dat je ieder jaar een nieuw badpak of nieuwe bikini wil hebben. Sowieso is het hebben van zowel een badpak als een bikini verstandig om af te wisselen. Een badpak is erg prettig bij actieve sporten op het strand en zorgt dat je huid minder aan de zon blootgesteld is. Wanneer je vaak op het strand bent is het hebben van andere strandkleding ook een must. Denk aan strandjurkjes, mooie badlakens, kleedjes en truitjes. De mode verandert voortdurend, maar er zijn klassiekers die altijd in de mode blijven. Het hebben van een aantal items die ieder jaar weer mooi zijn is natuurlijk heel erg leuk.

Winkelen voor zwemkleding

Als je al een tijdje naar badkleding winkelt, weet je dat je alles kunt vinden wat je maar wilt. Het vinden van swimwear die geschikt is voor jouw lichaamstype is helemaal niet moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen, is de bovenstaande tips volgen en rekening houden met jouw eigen maat en de activiteiten die je gaat doen. Als je weet wat je zoekt, is het veel gemakkelijker om de beste badkleding te kopen. Mocht je tevens interesse hebben om deze zomer te zorgen voor een gezonder lijf? Lees dan even dat artikel.

Welke badkleding past bij jou?

Vorig artikel
Volgend artikel